Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wrap z kurczakiem i pieczarkami
Dodaj do CookBook

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

(0)
53 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pieczarkowy WINIARY
250  g
Filet z kurczaka
2  łyżek
Masło
1 
Cebula
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
350  g
Pieczarki
0.5  puszka
Kukurydza Konserwowa
trochę
Sól
4 
Tortilla
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.6 g
Wartość energetyczna
231.4 kcal
Tłuszcze
9.3 g
Białko
18.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zrób sobie domowy fast food! Poznaj przepis na tradycyjny, ulubiony przez większość z nas wrap z kurczakiem i pieczarkami. Najpierw przyrządzamy farsz z kurczaka, papryk czerwonej i zielonej, cebuli, kukurydzy i pieczarek, a następnie zawijamy go w placki tortilli. Tak przyrządzany wrap z kurczakiem najlepiej smakuje, gdy podajemy go tuż po przygotowaniu. Wrap z kurczakiem i pieczarkami oprócz tego, że jest pyszny, ma także jeszcze jedną zaletę – możemy zabierać go ze sobą gdzie tylko chcemy i zajadać np. w pracy jako drugie śniadanie. Naszym zdaniem bomba!

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso pokrój w paseczki.
  • Krok 2

    15 min
    Cebulę, papryki i pieczarki oczyść, pokrój również w paseczki.
  • Krok 3

    20 min
    Mięso podsmaż na maśle, dodaj pokrojone warzywa i pieczarki. Smaż do odparowania płynu.
  • Krok 4

    5 min
    Sos pieczarkowy rozprowadź w 200 ml wody i połącz z mięsem. Duś razem przez 5 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 6

    3 min
    Placki tortilli podgrzej i nałóż farsz, zwiń w rulon. Podaj zaraz po przygotowaniu.
Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 1 z 6

Mięso pokrój w paseczki.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 2 z 6

Cebulę, papryki i pieczarki oczyść, pokrój również w paseczki.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 3 z 6

Mięso podsmaż na maśle, dodaj pokrojone warzywa i pieczarki. Smaż do odparowania płynu.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 4 z 6

Sos pieczarkowy rozprowadź w 200 ml wody i połącz z mięsem. Duś razem przez 5 minut.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 5 z 6

Kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 6 z 6

Placki tortilli podgrzej i nałóż farsz, zwiń w rulon. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Daniela

Przejrzyste przekazywanie sposobu wykonania dań do spożycia
Anonim (niezweryfikowany) 02/05/2023-10:10 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kuchnia meksykańska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wrapy z pieczonym kurczakiem, sałatą i warzywami

    Wrapy z pieczonym kurczakiem, sałatą i warzywami

    48 min Łatwy
  • Domowe nacho grande we wrapie

    Domowe nacho grande we wrapie

    30 min Średni
  • Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    37 min Łatwy
  • Wrap z pieczonym kurczakiem i Dressingiem 1000 wysp

    Wrap z pieczonym kurczakiem i Dressingiem 1000 wysp

    9 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu