Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Pierś Z Kurczaka
2 płaskich łyżek
Masło
1 
Cebula
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
350 g
Pieczarki
1 trochę
Sól
4 
Tortille gotowe do pieczenia lub smażenia, kukurydza
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
5 min
Mięso pokrój w paseczki.
Krok 2
15 min
Cebulę, papryki i pieczarki oczyść, pokrój również w paseczki.
Krok 3
0 min
Mięso podsmaż na maśle, dodaj pokrojone warzywa i pieczarki. Smaż do odparowania płynu.
Krok 4
5 min
Sos pieczarkowy rozprowadź w 200 ml wody i połącz z mięsem. Duś razem przez 5 minut.
Krok 5
5 min
Kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Placki tortilli podgrzej i nałóż farsz, zwiń w rulon. Podaj zaraz po przygotowaniu.
Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 1 z 6

Mięso pokrój w paseczki.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 2 z 6

Cebulę, papryki i pieczarki oczyść, pokrój również w paseczki.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 3 z 6

Mięso podsmaż na maśle, dodaj pokrojone warzywa i pieczarki. Smaż do odparowania płynu.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 4 z 6

Sos pieczarkowy rozprowadź w 200 ml wody i połącz z mięsem. Duś razem przez 5 minut.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 5 z 6

Kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem.

Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Krok 6 z 6

Placki tortilli podgrzej i nałóż farsz, zwiń w rulon. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Zrób sobie domowy fast food! Poznaj przepis na tradycyjny, ulubiony przez większość z nas wrap z kurczakiem i pieczarkami. Najpierw przyrządzamy farsz z kurczaka, papryk czerwonej i zielonej, cebuli, kukurydzy i pieczarek, a następnie zawijamy go w placki tortilli. Tak przyrządzany wrap z kurczakiem najlepiej smakuje, gdy podajemy go tuż po przygotowaniu. Wrap z kurczakiem i pieczarkami oprócz tego, że jest pyszny, ma także jeszcze jedną zaletę – możemy zabierać go ze sobą gdzie tylko chcemy i zajadać np. w pracy jako drugie śniadanie. Naszym zdaniem bomba!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika