
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Wrap z kurczakiem i mango
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
7 minKrok 3
3 minKrok 4
5 minKrok 5
1 minKrok 6
1 minKrok 7
1 minKrok 8
1 minKrok 9
1 minKrok 10
1 min
Krok 1 z 10
Kapustę podziel na pojedyncze duże liście. Jeśli korzystasz z normalnej kapusty liście mogą być trochę za twarde – wtedy należy je zblanszować krótko w osolonym wrzątku.

Krok 2 z 10
Marchew obierz i pokrój przy pomocy obieraczki w długie plastry lub zapałkę. Ogórek zielony pokrój w plasterki. Mango obierz i pokrój w słupki.

Krok 3 z 10
Mięso poszarp widelcem aby rozpadło się na pojedyncze nitki.

Krok 4 z 10
Liść posmaruj sosem majonezowym. Ułóż dwie łyżki mięsa. Na wierzchu ułóż paski marchewki oraz mango i plasterki ogórka. Dodaj natkę kolendry i ew. Sezam. Całość zwiń w bardzo ciasne burrito.

Krok 5 z 10
Alternatywnie możemy zrobić wersję bez kurczaka np. Omletem lub możemy zawinąć wrap w omlet.

Krok 6 z 10
Zamiast tortilli możesz wykorzystać liście kapusty czy cienki omlet

Krok 7 z 10
Kurczak czy mięso pozostałe z obiadu będzie idealną bazą naszych wrapów czy kanapek

Krok 8 z 10
Wrapy będą idealne na zimno i na ciepło

Krok 9 z 10
Aby warzywa były bardziej chrupiące możesz przed ich użyciem namoczyć je w wodzie z lodem i sokiem z cytryny

Krok 10 z 10
Zamiast mięsa możesz wykorzystać jako podstawę omlet, marynowane tofu lub fasole
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 2