Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

0
142 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
1 kg
Schab bez kości
5 
Pieczarki
100 g
Ser żółty
100 g
Mięso mielone
1 
Jajko
2 łyżek
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Papryka czerwona
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.42 g
Białko
36.09 g
Tłuszcze
10.62 g
Wartość energetyczna
245.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

142 min
Krok 1
10 min
Mięso rozkrój wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij tłuczkiem. Natrzyj przyprawami do smaku.
Krok 2
30 min
Pozostaw na 30 minut.
Krok 3
10 min
Pieczarki i ser zetrzyj na tarce, połącz z mięsem mielonym, natką pietruszki i jajkiem.
Krok 4
10 min
Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń w roladę i zawiń w folią aluminiową.
Krok 5
70 min
Piekarnik rozgrzej do 220 st. C. Wstaw naczynie z mięsem i piecz 25 minut. Zmniejsz temp do 180 st. C i piecz jeszcze przez 45 minut.
Krok 6
7 min
Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 7
5 min
Mięso rozwiń z folii pokrój ukośnie. Sos podaj oddzielnie. Podaj z kaszą gryczaną lub ziemniakami puree.
Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 1 z 7

Mięso rozkrój wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij tłuczkiem. Natrzyj przyprawami do smaku.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 2 z 7

Pozostaw na 30 minut.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 3 z 7

Pieczarki i ser zetrzyj na tarce, połącz z mięsem mielonym, natką pietruszki i jajkiem.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 4 z 7

Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń w roladę i zawiń w folią aluminiową.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 5 z 7

Piekarnik rozgrzej do 220 st. C. Wstaw naczynie z mięsem i piecz 25 minut. Zmniejsz temp do 180 st. C i piecz jeszcze przez 45 minut.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 6 z 7

Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 7 z 7

Mięso rozwiń z folii pokrój ukośnie. Sos podaj oddzielnie. Podaj z kaszą gryczaną lub ziemniakami puree.

Schab bez kości można przygotować na wiele sposobów – z owocami, z dodatkiem wina, warzyw. A co powiecie na schab faszerowany? Proponujemy pyszne wypełnienie z mięsa mielonego, żółtego sera, pieczarek i natki pietruszki. Pieczony schab faszerowany podaj z Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Danie uzupełnij kaszą gryczaną lub puree z ziemniaków oraz ulubioną surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika