Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab faszerowany z sosem pieczeniowym
Dodaj do CookBook

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

(0)
2 godz 22 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
1  kg
Schab bez kości
5 
Pieczarki
100  g
Ser żółty
100  g
Mięso mielone
1 
Jajko
2  łyżek
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Papryka czerwona
trochę
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.4 g
Wartość energetyczna
258 kcal
Tłuszcze
10.9 g
Białko
36.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab bez kości można przygotować na wiele sposobów – z owocami, z dodatkiem wina, warzyw. A co powiecie na schab faszerowany? Proponujemy pyszne wypełnienie z mięsa mielonego, żółtego sera, pieczarek i natki pietruszki. Pieczony schab faszerowany podaj z Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Danie uzupełnij kaszą gryczaną lub puree z ziemniaków oraz ulubioną surówką.

Przygotowanie

142 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso rozkrój wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij tłuczkiem. Natrzyj przyprawami do smaku.
  • Krok 2

    30 min
    Pozostaw na 30 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Pieczarki i ser zetrzyj na tarce, połącz z mięsem mielonym, natką pietruszki i jajkiem.
  • Krok 4

    10 min
    Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń w roladę i zawiń w folią aluminiową.
  • Krok 5

    70 min
    Piekarnik rozgrzej do 220 st. C. Wstaw naczynie z mięsem i piecz 25 minut. Zmniejsz temp do 180 st. C i piecz jeszcze przez 45 minut.
  • Krok 6

    7 min
    Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  • Krok 7

    5 min
    Mięso rozwiń z folii pokrój ukośnie. Sos podaj oddzielnie. Podaj z kaszą gryczaną lub ziemniakami puree.
Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 1 z 7

Mięso rozkrój wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij tłuczkiem. Natrzyj przyprawami do smaku.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 2 z 7

Pozostaw na 30 minut.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 3 z 7

Pieczarki i ser zetrzyj na tarce, połącz z mięsem mielonym, natką pietruszki i jajkiem.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 4 z 7

Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń w roladę i zawiń w folią aluminiową.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 5 z 7

Piekarnik rozgrzej do 220 st. C. Wstaw naczynie z mięsem i piecz 25 minut. Zmniejsz temp do 180 st. C i piecz jeszcze przez 45 minut.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 6 z 7

Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 7 z 7

Mięso rozwiń z folii pokrój ukośnie. Sos podaj oddzielnie. Podaj z kaszą gryczaną lub ziemniakami puree.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    12 godz 10 min Łatwy
  • Schab po królewsku

    Schab po królewsku

    1 godz 20 min Łatwy
  • Kotlety schabowe saute z pomidorkami cherry

    Kotlety schabowe saute z pomidorkami cherry

    35 min Łatwy
  • Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu