Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada schabowa ze śliwkami

0
98 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Wieprzowina, świeża, schab, ostrze (kotlety lub pieczeń), z kością, wyłącznie z chudego mięsa, surowe
200 g
Suszone śliwki
2 płaskich łyżek
Masło
1 Płaska łyżka
Majeranek
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 szczypta
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

98 min
Krok 1
2 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 °C.
Krok 2
5 min
Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.
Krok 3
3 min
Sparz śliwki.
Krok 4
5 min
Śliwki pokrój w półplasterki i podduś na maśle.
Krok 5
3 min
Dopraw cukrem, solą i majerankiem. Odstaw do ostudzenia.
Krok 6
5 min
Płat mięsa posmaruj farszem, zroluj, obwiąż nicią.
Krok 7
5 min
Rozgrzej olej. Roladę obsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 70 minut.
Krok 8
1 min
Roladę podawaj z ulubionym zimnymsosem. Świetny będzie Sos Tatarski WINIARY
Rolada schabowa ze śliwkami

Krok 1 z 8

Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 °C.

Rolada schabowa ze śliwkami

Krok 2 z 8

Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.

Rolada schabowa ze śliwkami

Krok 3 z 8

Sparz śliwki.

Rolada schabowa ze śliwkami

Krok 4 z 8

Śliwki pokrój w półplasterki i podduś na maśle.

Rolada schabowa ze śliwkami

Krok 5 z 8

Dopraw cukrem, solą i majerankiem. Odstaw do ostudzenia.

Rolada schabowa ze śliwkami

Krok 6 z 8

Płat mięsa posmaruj farszem, zroluj, obwiąż nicią.

Rolada schabowa ze śliwkami

Krok 7 z 8

Rozgrzej olej. Roladę obsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 70 minut.

Rolada schabowa ze śliwkami

Krok 8 z 8

Roladę podawaj z ulubionym zimnymsosem. Świetny będzie Sos Tatarski WINIARY

Coś co Polacy lubią najbardziej! Wieprzowina, tym razem w formie aromatycznej rolady schabowej ze śliwkami. Doprawiony Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY schab pieczemy z farszem z suszonych śliwek duszonych wcześniej na maśle z majerankiem. Soczystą i aromatyczną roladę schabową podajemy z Sosem tatarskim WINIARY. Pyszności!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika