Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada serowa

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Ketchup łagodny WINIARY
300 g
Wędlina
3 
Jajko gotowane na twardo
1 łyżka
Masło
15 g
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
500 g
Ser żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32.07 g
Białko
51.58 g
Tłuszcze
43.43 g
Wartość energetyczna
734.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
5 min
Wędlinę i jajka pokrój w kostkę, zieleninę posiekaj, dodaj łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
5 min
Twardy ser w woreczku foliowym (może być reklamówka) włóż do gorącej wody, aby uzyskał elastyczną, miękką konsystencję.
Krok 3
5 min
Rozwałkuj ser na kształt prostokąta, nałóż wcześniej przygotowany farsz i zwiń w roladę.
Krok 4
60 min
Pozostaw w lodówce do schłodzenia.
Krok 5
5 min
Pokrój w grubsze plastry.
Krok 6
1 min
Podawaj z Sosem włoskim lub innym ulubionym (chrzanowy, musztardowy).
Rolada serowa

Krok 1 z 6

Wędlinę i jajka pokrój w kostkę, zieleninę posiekaj, dodaj łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj.

Rolada serowa

Krok 2 z 6

Twardy ser w woreczku foliowym (może być reklamówka) włóż do gorącej wody, aby uzyskał elastyczną, miękką konsystencję.

Rolada serowa

Krok 3 z 6

Rozwałkuj ser na kształt prostokąta, nałóż wcześniej przygotowany farsz i zwiń w roladę.

Rolada serowa

Krok 4 z 6

Pozostaw w lodówce do schłodzenia.

Rolada serowa

Krok 5 z 6

Pokrój w grubsze plastry.

Rolada serowa

Krok 6 z 6

Podawaj z Sosem włoskim lub innym ulubionym (chrzanowy, musztardowy).

Rolada serowa. Brzmi skomplikowanie? W rzeczywistości jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziesz w swojej lodówce. Zawinięte w ser żółty jajka, szynka i garść zieleniny tworzą smaczną kompozycję i są ciekawą alternatywą dla imprezowych koreczków. Rolada serowa najlepiej smakuje, podawana z sosem meksykańskim.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika