Rolada serowa
80min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
51.58 g
Węglowodany
32.07 g
Tłuszcze
43.43 g
Wartość energetyczna
734.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
80 min
Krok 1
5 min
Wędlinę i jajka pokrój w kostkę, zieleninę posiekaj, dodaj łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
5 min
Twardy ser w woreczku foliowym (może być reklamówka) włóż do gorącej wody, aby uzyskał elastyczną, miękką konsystencję.
Krok 3
5 min
Rozwałkuj ser na kształt prostokąta, nałóż wcześniej przygotowany farsz i zwiń w roladę.
Krok 4
60 min
Pozostaw w lodówce do schłodzenia.
Krok 5
5 min
Pokrój w grubsze plastry.
Krok 6
1 min
Podawaj z Sosem włoskim lub innym ulubionym (chrzanowy, musztardowy).
Rolada serowa. Brzmi skomplikowanie? W rzeczywistości jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziesz w swojej lodówce. Zawinięte w ser żółty jajka, szynka i garść zieleniny tworzą smaczną kompozycję i są ciekawą alternatywą dla imprezowych koreczków. Rolada serowa najlepiej smakuje, podawana z sosem meksykańskim.
Komentarze 0