Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Rolada serowa

Rolada serowa

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Ketchup łagodny WINIARY
300  g
Wędlina
3 
Jajko gotowane na twardo
1  łyżka
Masło
15  g
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
500  g
Ser żółty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
51.58 g
Węglowodany
32.07 g
Tłuszcze
43.43 g
Wartość energetyczna
734.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rolada serowa. Brzmi skomplikowanie? W rzeczywistości jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziesz w swojej lodówce. Zawinięte w ser żółty jajka, szynka i garść zieleniny tworzą smaczną kompozycję i są ciekawą alternatywą dla imprezowych koreczków. Rolada serowa najlepiej smakuje, podawana z sosem meksykańskim.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    5 min
    Wędlinę i jajka pokrój w kostkę, zieleninę posiekaj, dodaj łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 2

    5 min
    Twardy ser w woreczku foliowym (może być reklamówka) włóż do gorącej wody, aby uzyskał elastyczną, miękką konsystencję.
  • Krok 3

    5 min
    Rozwałkuj ser na kształt prostokąta, nałóż wcześniej przygotowany farsz i zwiń w roladę.
  • Krok 4

    60 min
    Pozostaw w lodówce do schłodzenia.
  • Krok 5

    5 min
    Pokrój w grubsze plastry.
  • Krok 6

    1 min
    Podawaj z Sosem włoskim lub innym ulubionym (chrzanowy, musztardowy).
Rolada serowa

Krok 1 z 6

Wędlinę i jajka pokrój w kostkę, zieleninę posiekaj, dodaj łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj.

Rolada serowa

Krok 2 z 6

Twardy ser w woreczku foliowym (może być reklamówka) włóż do gorącej wody, aby uzyskał elastyczną, miękką konsystencję.

Rolada serowa

Krok 3 z 6

Rozwałkuj ser na kształt prostokąta, nałóż wcześniej przygotowany farsz i zwiń w roladę.

Rolada serowa

Krok 4 z 6

Pozostaw w lodówce do schłodzenia.

Rolada serowa

Krok 5 z 6

Pokrój w grubsze plastry.

Rolada serowa

Krok 6 z 6

Podawaj z Sosem włoskim lub innym ulubionym (chrzanowy, musztardowy).

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Jajka
  • Kanapki
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z szynki

    Roladki z szynki

    4 godz 15 min Średni
  • Filet z indyka z pieczarkami

    Filet z indyka z pieczarkami

    3 godz 34 min Średni
  • Rolada z karpia

    Rolada z karpia

    24 godz 53 min Łatwy
  • Kulebiak z pieczarkami i kapustą

    Kulebiak z pieczarkami i kapustą

    1 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu