Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami
30min
Łatwy
500 g
Pieczarki
500 g
Filet z kurczaka
500 g
Ser Żółty
3
Jajko
1
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
0.5 szklanka
1 dag
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
26.98 g
Węglowodany
4.15 g
Tłuszcze
33.13 g
Wartość energetyczna
422.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z majonezem oraz jajkami
Krok 2
2 min
Gotową masę wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 stopni przy włączonym termoobiegu
Krok 3
10 min
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy razem z cebulą pokrojoną w kostkę.
Krok 4
5 min
Na upieczonym placku układamy rozbitego fileta i przyprawionego do smaku solą i pieprzem
Krok 5
3 min
Następnie układamy uduszone pieczarki z cebulą
Krok 6
0 min
Zwijamy w roladę i wstawiamy do piekarnika jeszcze na 25 minut także w 180 stopniach
Dania z drobiu nie muszą być nudne! Połączenie sera, pieczarek i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY tworzy doskonałą oprawę dla mięsa. Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami to danie, które przygotujesz łatwo i szybko. Możesz je podać zarówno na ciepło i na zimno, przez co sprawdzi się na specjalne okazje, ale i na zwykły obiad w ciągu tygodnia.. Tak przygotowana rolada serowa z kurczakiem okaże się hitem każdego obiadu, ale też kolacji na specjalne okazje. Można ją też wykorzystać jako przekąskę na zimno.
Komentarze 0