Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso mielone wymieszać w misce z przyprawami. Dodać jajko, bułkę tartą i ser. Dobrze wyrobić masę
Mięso rozłożyć na folii spożywczej/ nasmarowanej lekko olejem lub oliwą/ , przykryć także z góry i uformować prostokąt o grubości kilku milimetrów.
Zdjąć folię z wierzchu i rozłożyć na mięsie plastry wędliny, ugotowany, odsączony /przyprawiony solą i pieprzem/ szpinak i ugotowane warzywa pokrojone w kostkę.
Zwinąć roladę. Mięso w folii wstawić do lodówki na ok.30-40 min.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę i na gorącą położyć roladę /po zjęciu folii/.
Smażyć z każdej strony do zarumienienia się mięsa, podlać szklanką wytrawnego wina. Odparować alkohol, przykryć patelnię i dusić mięso ok.15-20 min. przewracając je kilka razy. Podlać bulionem.
Upieczoną roladę pokroić w plastry i podawać z dowolną sałatką i ziemniaczkami.
Plastry mięsa można podać na zimno z dodatkiem czerwonego i zielonego pesto.