
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Rolada z serem i majonezem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
30 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 6
5 minKrok 7
10 minKrok 8
10 minKrok 9
10 minKrok 10
60 minKrok 11
1 minKrok 1 z 11
Jajka ubij mikserem, dodaj majonez, tarty żółty ser oraz posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2 z 11
Standardową blaszkę od piekarnika wyłóż pergaminem do pieczenia. Na pergamin wylej masę serowo-jajeczną. Piekarnik nagrzej do 150°C, włóż do niego blaszkę i piecz ok. 20 minut. Kiedy masa się upiecze wyjmij ją z piekarnika i jeszcze ciepłą oddziel od pergaminu, a następnie zroluj z papierem.
Krok 3 z 11
Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.
Krok 4 z 11
Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę, zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 5 z 11
Do cebuli dodaj pieczarki i smaż ok. 5 minut lub do momentu wyparowania wody.
Krok 6 z 11
Z tymianku oberwij listki, dodaj do pieczarek, dolej wiśniówkę, śmietankę i przyprawę Ziarenka Smaku.
Krok 7 z 11
Pieczarki gotuj, aż śmietanka się zredukuje i nie będą miały płynnej konsystencji.
Krok 8 z 11
Upiecz filet z piersi kurczaka, pokrój go w plasterki i ułóż na upieczonej i rozwiniętej masie serowo-jajecznej.
Krok 9 z 11
Na to ułóż lekko przestudzone pieczarki i ponownie zwiń w roladę zawijając w pergamin lub bawełnianą ściereczkę.
Krok 10 z 11
Wstaw do lodówki i schładzaj ok. 60 minut.
Krok 11 z 11
Podawaj pokrojone w plastry grubości ok. 1 cm z Sosem czosnkowo-ziołowym lub chrzanowym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0