Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ubij mikserem, dodaj majonez, tarty żółty ser oraz posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Standardową blaszkę od piekarnika wyłóż pergaminem do pieczenia. Na pergamin wylej masę serowo-jajeczną. Piekarnik nagrzej do 150°C, włóż do niego blaszkę i piecz ok. 20 minut. Kiedy masa się upiecze wyjmij ją z piekarnika i jeszcze ciepłą oddziel od pergaminu, a następnie zroluj z papierem.
Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.
Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę, zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodaj pieczarki i smaż ok. 5 minut lub do momentu wyparowania wody.
Z tymianku oberwij listki, dodaj do pieczarek, dolej wiśniówkę, śmietankę i przyprawę Ziarenka Smaku.
Pieczarki gotuj, aż śmietanka się zredukuje i nie będą miały płynnej konsystencji.
Upiecz filet z piersi kurczaka, pokrój go w plasterki i ułóż na upieczonej i rozwiniętej masie serowo-jajecznej.
Na to ułóż lekko przestudzone pieczarki i ponownie zwiń w roladę zawijając w pergamin lub bawełnianą ściereczkę.
Wstaw do lodówki i schładzaj ok. 60 minut.
Podawaj pokrojone w plastry grubości ok. 1 cm z Sosem czosnkowo-ziołowym lub chrzanowym.