Rolada z karkówki
112min
Łatwy
1 opakowanie
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
1 szczypta
1 trochę
700 g
Karkówka
4 plastrów
Boczek wędzony
0.5
Papryka czerwona
1
Ogórki konserwowe
1 szczypta
Pieprz czarny
1 trochę
Majeranek
.
Wartości odżywcze
Białko
22.93 g
Węglowodany
1.21 g
Tłuszcze
9.91 g
Wartość energetyczna
191.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
112 min
Krok 1
5 min
Karkówkę pokrój na kotlety.
Krok 2
10 min
Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
10 min
Mięso rozbij przez folię i ułóż jeden płat obok drugiego, tak aby zachodziły na siebie, tworząc prostokąt. Oprósz je przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop Przyprawą Maggi.
Krok 4
3 min
Na mięsie rozłóż plastry boczku, paprykę i ogórka, oprósz pieprzem i majerankiem.
Krok 5
3 min
Zwiń w roladę, a następnie zawiń w folię aluminiową i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 6
70 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 70 minut.
Krok 7
7 min
Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 8
4 min
Roladę pokrój w plastry i podawaj z sosem.
Pieczona karkówka nadziewana plastrami wędzonego boczku, czerwoną papryką i ogórkiem konserwowym, serwowana z Sosem pieczeniowym ciemnym Na każdy Dzień WINIARY.
Komentarze 0