Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada z karkówki

0
112 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
700 g
Karkówka
4 plastrów
Boczek wędzony
0.5 
Papryka czerwona
1 
Ogórki konserwowe
1 szczypta
Pieprz czarny
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
22.93 g
Tłuszcze
9.91 g
Wartość energetyczna
191.8 kcal
Węglowodany
1.21 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

112 min
Krok 1
5 min
Karkówkę pokrój na kotlety.
Krok 2
10 min
Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
10 min
Mięso rozbij przez folię i ułóż jeden płat obok drugiego, tak aby zachodziły na siebie, tworząc prostokąt. Oprósz je przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop Przyprawą Maggi.
Krok 4
3 min
Na mięsie rozłóż plastry boczku, paprykę i ogórka, oprósz pieprzem i majerankiem.
Krok 5
3 min
Zwiń w roladę, a następnie zawiń w folię aluminiową i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 6
70 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 70 minut.
Krok 7
7 min
Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 8
4 min
Roladę pokrój w plastry i podawaj z sosem.
Rolada z karkówki

Krok 1 z 8

Karkówkę pokrój na kotlety.

Rolada z karkówki

Krok 2 z 8

Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę.

Rolada z karkówki

Krok 3 z 8

Mięso rozbij przez folię i ułóż jeden płat obok drugiego, tak aby zachodziły na siebie, tworząc prostokąt. Oprósz je przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop Przyprawą Maggi.

Rolada z karkówki

Krok 4 z 8

Na mięsie rozłóż plastry boczku, paprykę i ogórka, oprósz pieprzem i majerankiem.

Rolada z karkówki

Krok 5 z 8

Zwiń w roladę, a następnie zawiń w folię aluminiową i przełóż do naczynia do zapiekania.

Rolada z karkówki

Krok 6 z 8

Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 70 minut.

Rolada z karkówki

Krok 7 z 8

Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Rolada z karkówki

Krok 8 z 8

Roladę pokrój w plastry i podawaj z sosem.

Pieczona karkówka nadziewana plastrami wędzonego boczku, czerwoną papryką i ogórkiem konserwowym, serwowana z Sosem pieczeniowym ciemnym Na każdy Dzień WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika