Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karkówkę pokrój na kotlety.
Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę.
Mięso rozbij przez folię i ułóż jeden płat obok drugiego, tak aby zachodziły na siebie, tworząc prostokąt. Oprósz je przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop Przyprawą Maggi.
Na mięsie rozłóż plastry boczku, paprykę i ogórka, oprósz pieprzem i majerankiem.
Zwiń w roladę, a następnie zawiń w folię aluminiową i przełóż do naczynia do zapiekania.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 70 minut.
Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Roladę pokrój w plastry i podawaj z sosem.
Wioletta