Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada z indyka

(0)
37min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50  dag
Mięso z piersi indyczej
trochę
Sól
trochę
Pieprz
3  plastrów
Ser żółty
0.5 
Cebula czerwona
10  dag
Filet Wędzony z Kurczaka
1  pęczek
Roszponka
trochę
Olej
trochę
Przyprawa do kurczaka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
36.93 g
Węglowodany
2.06 g
Tłuszcze
6.6 g
Wartość energetyczna
218.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
15 min
Mięso rozciąć i rozbić tłuczkiem tak, żeby powstał jeden duży płat. Oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry sera, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka i roszponkę.
Krok 2
5 min
Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami i kłaść na rozgrzany olej. Posypać z każdej strony przyprawą do kurczaka.
Krok 3
15 min
Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, na rumiano z każdej strony.
Krok 4
2 min
Gotową roladę podzielić na porcje.
Rolada z indyka

Krok 1 z 4

Mięso rozciąć i rozbić tłuczkiem tak, żeby powstał jeden duży płat. Oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry sera, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka i roszponkę.

Rolada z indyka

Krok 2 z 4

Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami i kłaść na rozgrzany olej. Posypać z każdej strony przyprawą do kurczaka.

Rolada z indyka

Krok 3 z 4

Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, na rumiano z każdej strony.

Rolada z indyka

Krok 4 z 4

Gotową roladę podzielić na porcje.

Rolada z indyka z pewnością może urozmaicić każdy rodzinny obiad. Kolorowy farsz, zawinięty w indyczej piersi, nada potrawie fantazyjnego wyglądu, który będzie podkreślony rumiano usmażonym mięsem. Dodatkowym atutem przepisu jest ser żółty, który będzie rozpuszczał się w ustach w trakcie jedzenia.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

70 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
70 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
36.9g / 69%
Węglowodany
2.1g / 3%
Tłuszcze
6.6g / 27%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha