Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada z indyka

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Mięso z piersi indyczej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
3 plastrów
Ser żółty
0.5 
Cebula czerwona
10 dag
Filet Wędzony z Kurczaka
1 pęczek
Roszponka
1 trochę
Olej
1 trochę
Przyprawa do kurczaka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
218.78 kcal
Tłuszcze
6.6 g
Węglowodany
2.06 g
Białko
36.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
15 min
Mięso rozciąć i rozbić tłuczkiem tak, żeby powstał jeden duży płat. Oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry sera, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka i roszponkę.
Krok 2
5 min
Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami i kłaść na rozgrzany olej. Posypać z każdej strony przyprawą do kurczaka.
Krok 3
15 min
Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, na rumiano z każdej strony.
Krok 4
2 min
Gotową roladę podzielić na porcje.
Rolada z indyka

Krok 1 z 4

Mięso rozciąć i rozbić tłuczkiem tak, żeby powstał jeden duży płat. Oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry sera, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka i roszponkę.

Rolada z indyka

Krok 2 z 4

Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami i kłaść na rozgrzany olej. Posypać z każdej strony przyprawą do kurczaka.

Rolada z indyka

Krok 3 z 4

Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, na rumiano z każdej strony.

Rolada z indyka

Krok 4 z 4

Gotową roladę podzielić na porcje.

Rolada z indyka z pewnością może urozmaicić każdy rodzinny obiad. Kolorowy farsz, zawinięty w indyczej piersi, nada potrawie fantazyjnego wyglądu, który będzie podkreślony rumiano usmażonym mięsem. Dodatkowym atutem przepisu jest ser żółty, który będzie rozpuszczał się w ustach w trakcie jedzenia.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika