Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab ze śliwką w galarecie, czyli tradycyjne danie, które jednak zawsze smakuje wyśmienicie. Tym razem, w trakcie przygotowywania dodajcie kostkę mięsną WINIARY, która wyzwoli z mięsa każdą z jego zalet. Aromat, który uniesie się w Waszej kuchni, zachęci do spróbowania potrawy każdego, kto go poczuje.
Przygotowanie
790 min
Krok 1
720 min
Schab obtaczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce.
Krok 2
10 min
Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia.
Krok 3
50 min
Pieczemy 50 minut w 200 stopniach.
Krok 4
5 min
Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab.
Krok 5
5 min
Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczą, winogronem, pietruszką według swojego uznania.
Krok 1
z
5
Schab obtaczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce.
Krok 2
z
5
Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia.
Krok 3
z
5
Pieczemy 50 minut w 200 stopniach.
Krok 4
z
5
Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab.
Krok 5
z
5
Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczą, winogronem, pietruszką według swojego uznania.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0