Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab ze śliwką w galarecie

0
790 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Żelatyna
2 kg
Schab bez kości
100 g
Suszone śliwki
1 l
Woda
5 liści
Sałata
1 gałązka
Natka pietruszki
1 
Pomarańcze
3 
Winogrona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
321.24 kcal
Węglowodany
13.83 g
Białko
50.39 g
Tłuszcze
7.14 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

790 min
Krok 1
720 min
Schab obtaczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce.
Krok 2
10 min
Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia.
Krok 3
50 min
Pieczemy 50 minut w 200 stopniach.
Krok 4
5 min
Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab.
Krok 5
5 min
Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczą, winogronem, pietruszką według swojego uznania.
Schab ze śliwką w galarecie

Krok 1 z 5

Schab obtaczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce.

Schab ze śliwką w galarecie

Krok 2 z 5

Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia.

Schab ze śliwką w galarecie

Krok 3 z 5

Pieczemy 50 minut w 200 stopniach.

Schab ze śliwką w galarecie

Krok 4 z 5

Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab.

Schab ze śliwką w galarecie

Krok 5 z 5

Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczą, winogronem, pietruszką według swojego uznania.

Schab ze śliwką w galarecie, czyli tradycyjne danie, które jednak zawsze smakuje wyśmienicie. Tym razem, w trakcie przygotowywania dodajcie kostkę mięsną WINIARY, która wyzwoli z mięsa każdą z jego zalet. Aromat, który uniesie się w Waszej kuchni, zachęci do spróbowania potrawy każdego, kto go poczuje.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika