Schab ze śliwką w galarecie
13 godz 10 min
Łatwy
1
kostka
2
łyżek
Żelatyna
2
kg
Schab bez kości
1
opakowanie
100
g
Suszone śliwki
1
l
Woda
5
liści
Sałata
1
gałązka
Natka pietruszki
1
Pomarańcze
3
Winogrona
.
Wartości odżywcze
Białko
50.39 g
Węglowodany
13.83 g
Tłuszcze
7.14 g
Wartość energetyczna
321.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
790 min
Krok 1
720 min
Schab obtaczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce.
Krok 2
10 min
Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia.
Krok 3
50 min
Pieczemy 50 minut w 200 stopniach.
Krok 4
5 min
Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab.
Krok 5
5 min
Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczą, winogronem, pietruszką według swojego uznania.
Schab ze śliwką w galarecie, czyli tradycyjne danie, które jednak zawsze smakuje wyśmienicie. Tym razem, w trakcie przygotowywania dodajcie kostkę mięsną WINIARY, która wyzwoli z mięsa każdą z jego zalet. Aromat, który uniesie się w Waszej kuchni, zachęci do spróbowania potrawy każdego, kto go poczuje.
Komentarze 0