Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab ze śliwką w galarecie, czyli tradycyjne danie, które jednak zawsze smakuje wyśmienicie. Tym razem, w trakcie przygotowywania dodajcie kostkę mięsną WINIARY, która wyzwoli z mięsa każdą z jego zalet. Aromat, który uniesie się w Waszej kuchni, zachęci do spróbowania potrawy każdego, kto go poczuje.
Przygotowanie
790 min
Krok 1
720 min
Schab obtaczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce.
Krok 2
10 min
Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia.
Krok 3
50 min
Pieczemy 50 minut w 200 stopniach.
Krok 4
5 min
Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab.
Krok 5
5 min
Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczą, winogronem, pietruszką według swojego uznania.
Krok 1
z
5
Schab obtaczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce.
Krok 2
z
5
Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia.
Krok 3
z
5
Pieczemy 50 minut w 200 stopniach.
Krok 4
z
5
Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab.
Krok 5
z
5
Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczą, winogronem, pietruszką według swojego uznania.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0