Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Brownie z fasoli

Brownie z fasoli

(0)
30min
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Wegetariański
  • /
    Z twistem
  • /
    Dobry dla dzieci

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  puszka
Fasola czerwona
2  łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
50  g
Masło (można zastąpić olejem)
0.5  szklanka
Miód lub cukier
3  łyżek
Kakao
0.5  szklanka
Płatki owsiane błyskawiczne
1  tabliczka
Czekolada gorzka
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.52 g
Węglowodany
28.58 g
Tłuszcze
10.92 g
Wartość energetyczna
214.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wilgotne, aromatyczne, mocno czekoladowe, ale... bez mąki i wyrzutów sumienia w kwestii łamania diety - co to takiego? To brownie fasolowe - możesz je zrobić, korzystając z puszki czerwonej fasoli, która została Ci po ostatnich zakupach. Od pomysłu do realizacji i degustacji minie zaledwie 30 minut. Im krócej będziesz trzymać ciasto w piekarniku, tym bardziej "mokre" i zakalcowate będzie - taka konsystencja w przypadku brownie fasolowego jest mile widziana! Idealnym dodatkiem do ciasta będą kawałki gorzkiej czekolady, które rozpuszczą się podczas pieczenia, dając ciastu dodatkową wilgoć. Takie brownie fasolowe uda się każdemu. Wypróbuj!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Fasolkę dokładnie odcedź i delikatnie przepłucz. Odstaw na chwilę, aby dokładnie wyschła. Fasolę zmiel w malakserze albo blenderem ręcznym na puree. Dodaj kakao, płatki, sól, miód, rozpuszczone masło, cukier waniliowy oraz cukier do pieczenia. Całość ponownie zmiksuj na bardzo gładką masę.
  • Krok 2

    5 min
    Tabliczkę czekolady pokrusz lub posiekaj i dodaj do ciasta. Całość wymieszaj i przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem.
  • Krok 3

    15 min
    Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok.15-20 minut (im krócej, tym będzie bardziej wilgotne i zakalcowate.
Brownie z fasoli

Krok 1 z 3

Składniki: Fasola czerwona, Cukier wanilinowy WINIARY, Masło (można zastąpić olejem), Proszek do pieczenia WINIARY, Kakao, Miód lub cukier, Płatki owsiane błyskawiczne, Sól

Fasolkę dokładnie odcedź i delikatnie przepłucz. Odstaw na chwilę, aby dokładnie wyschła. Fasolę zmiel w malakserze albo blenderem ręcznym na puree. Dodaj kakao, płatki, sól, miód, rozpuszczone masło, cukier waniliowy oraz cukier do pieczenia. Całość ponownie zmiksuj na bardzo gładką masę.

Brownie z fasoli

Krok 2 z 3

Tabliczkę czekolady pokrusz lub posiekaj i dodaj do ciasta. Całość wymieszaj i przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem.

Brownie z fasoli

Krok 3 z 3

Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok.15-20 minut (im krócej, tym będzie bardziej wilgotne i zakalcowate.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
P Patrycja

Można dodać śliwki węgierki? :)

Winiary
Expert

To bardzo dobry pomysł! Będą tutaj świetnie smakowo pasowały. Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia amerykańska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tort „red velvet”

    Tort „red velvet”

    1 godz 20 min Łatwy
  • Tort marchewkowy

    Tort marchewkowy

    4 godz 31 min Średni
  • Kopiec kreta

    Kopiec kreta

    3 godz Średni
  • Sernik kawowy

    Sernik kawowy

    1 godz 30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu