Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brownie z fasoli

Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  puszka
Fasola czerwona
2  łyżeczek
0.5  łyżeczka
50  g
Masło (można zastąpić olejem)
0.5  szklanka
Miód lub cukier
3  łyżek
Kakao
0.5  szklanka
Płatki owsiane błyskawiczne
1  tabliczka
Czekolada gorzka
1  szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.52 g
Węglowodany
28.58 g
Tłuszcze
10.92 g
Wartość energetyczna
214.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Fasolkę dokładnie odcedź i delikatnie przepłucz. Odstaw na chwilę, aby dokładnie wyschła. Fasolę zmiel w malakserze albo blenderem ręcznym na puree. Dodaj kakao, płatki, sól, miód, rozpuszczone masło, cukier waniliowy oraz cukier do pieczenia. Całość ponownie zmiksuj na bardzo gładką masę.
Krok 2
5 min
Tabliczkę czekolady pokrusz lub posiekaj i dodaj do ciasta. Całość wymieszaj i przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem.
Krok 3
15 min
Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok.15-20 minut (im krócej, tym będzie bardziej wilgotne i zakalcowate.
Brownie z fasoli

Krok 1 z 3

Składniki: Fasola czerwona, Cukier wanilinowy WINIARY, Masło (można zastąpić olejem), Proszek do pieczenia Winiary, Kakao, Miód lub cukier, Płatki owsiane błyskawiczne, Sól

Fasolkę dokładnie odcedź i delikatnie przepłucz. Odstaw na chwilę, aby dokładnie wyschła. Fasolę zmiel w malakserze albo blenderem ręcznym na puree. Dodaj kakao, płatki, sól, miód, rozpuszczone masło, cukier waniliowy oraz cukier do pieczenia. Całość ponownie zmiksuj na bardzo gładką masę.

Brownie z fasoli

Krok 2 z 3

Tabliczkę czekolady pokrusz lub posiekaj i dodaj do ciasta. Całość wymieszaj i przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem.

Brownie z fasoli

Krok 3 z 3

Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok.15-20 minut (im krócej, tym będzie bardziej wilgotne i zakalcowate.

Wilgotne, aromatyczne, mocno czekoladowe, ale... bez mąki i wyrzutów sumienia w kwestii łamania diety - co to takiego? To brownie fasolowe - możesz je zrobić, korzystając z puszki czerwonej fasoli, która została Ci po ostatnich zakupach. Od pomysłu do realizacji i degustacji minie zaledwie 30 minut. Im krócej będziesz trzymać ciasto w piekarniku, tym bardziej "mokre" i zakalcowate będzie - taka konsystencja w przypadku brownie fasolowego jest mile widziana! Idealnym dodatkiem do ciasta będą kawałki gorzkiej czekolady, które rozpuszczą się podczas pieczenia, dając ciastu dodatkową wilgoć. Takie brownie fasolowe uda się każdemu. Wypróbuj!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
P Patrycja
.

Można dodać śliwki węgierki? :)

Winiary
.
Expert

To bardzo dobry pomysł! Będą tutaj świetnie smakowo pasowały. Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy