Ciasto amerykańskie Brownie
53min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.05 g
Węglowodany
19.93 g
Tłuszcze
10.67 g
Wartość energetyczna
181.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
53 min
Krok 1
10 min
Połamaną na kawałki czekoladę oraz masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić, by masa przestygła.
Krok 2
5 min
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3
5 min
Cały czas ucierając, dodawać po łyżce czekolady, a następnie mąkę i śmietanę.
Krok 4
30 min
Ciasto wylać na blaszkę i wstawić na 25 - 30 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stop. C.
Krok 5
3 min
Upieczone i ostudzone ciasto udekorować rozpuszczoną czekoladą i skórką pomarańczową.
Ciasto amerykańskie Brownie to propozycja dla prawdziwych fanów czekolady! Brownie jest niezwykle bogate w smaku, gęste i cudownie czekoladowe. Największym minusem tego ciasta jest to, że zbyt szybko znika z patery!
Komentarze 0