Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto amerykańskie Brownie

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 dag
Czekolada gorzka
15 dag
Masło
3 
Jajko
25 dag
Cukier
1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
10 dag
Mąka pszenna
1 szczypta
Sól
100 ml
Śmietanka 30%
1 trochę
Skórka z pomarańczy
10 g
Czekolada deserowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.05 g
Węglowodany
19.93 g
Tłuszcze
10.67 g
Wartość energetyczna
181.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
10 min
Połamaną na kawałki czekoladę oraz masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić, by masa przestygła.
Krok 2
5 min
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3
5 min
Cały czas ucierając, dodawać po łyżce czekolady, a następnie mąkę i śmietanę.
Krok 4
30 min
Ciasto wylać na blaszkę i wstawić na 25 - 30 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stop. C.
Krok 5
3 min
Upieczone i ostudzone ciasto udekorować rozpuszczoną czekoladą i skórką pomarańczową.
Ciasto amerykańskie Brownie

Krok 1 z 5

Połamaną na kawałki czekoladę oraz masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić, by masa przestygła.

Ciasto amerykańskie Brownie

Krok 2 z 5

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.

Ciasto amerykańskie Brownie

Krok 3 z 5

Cały czas ucierając, dodawać po łyżce czekolady, a następnie mąkę i śmietanę.

Ciasto amerykańskie Brownie

Krok 4 z 5

Ciasto wylać na blaszkę i wstawić na 25 - 30 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stop. C.

Ciasto amerykańskie Brownie

Krok 5 z 5

Upieczone i ostudzone ciasto udekorować rozpuszczoną czekoladą i skórką pomarańczową.

Ciasto amerykańskie Brownie to propozycja dla prawdziwych fanów czekolady! Brownie jest niezwykle bogate w smaku, gęste i cudownie czekoladowe. Największym minusem tego ciasta jest to, że zbyt szybko znika z patery!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika