Wśród nas nie ma chyba osoby, która jest w stanie odmówić sobie "czegoś" słodkiego. Jednocześnie nie zawsze mamy pod ręką to, na co aktualnie mamy ochotę. Wówczas pojawia się dylemat, czy warto iść do sklepu? czy może lepiej jest przygotować deser samemu? Okazuje się, że nie musimy rezygnować z chwili słodkiej przyjemności! Idealnym rozwiązaniem okazuje się być ciasto lodowe bez pieczenia, które przygotujemy w kilka chwil. To świetnym pomysł dla każdego smakosza, który ceni sobie nie tylko wyjątkowy smak i proste przygotowanie, ale także unikalne połączenia składników.
Ciasto straciatella bez pieczenia - proste i szybkie w przygotowaniu!
Desery mają to do siebie, że ich przygotowanie często bywa czasochłonne. Każdy wypiek wiąże się nie tylko z przygotowaniem masy, ale także rozgrzaniem piekarnika i odczekaniem nawet 30 minut do momentu, w którym będzie on gotowy. Z drugiej zaś strony same lody, często nie są odpowiednio "oryginalne", by mogły zadowolić łasuchów. Wystarczy jedynie zadbać o to, by ubić odpowiednią pianę z białek, posiekać czekoladę, a także dodać odrobinę ekstraktu waniliowego. Przygotowaną w ten sposób masę wystarczy wyłożyć na herbatniki i odstawić do lodówki. Chwilę później będziemy mogli cieszyć się wyjątkowym deserem, przygotowanym samodzielnie.
Ciasto lodowe bez pieczenia - idealny deser na każdą okazję!
Jeśli goście mają do nas wkrótce przyjść lub być może nasze pociechy domagają się czegoś słodkiego, to ciasto straciatella bez pieczenia będzie w tym momencie idealnym rozwiązaniem. Nie tylko potrzebujemy jedynie kilku składników, ale także nie musimy nawet rozgrzewać piekarnika. Co więcej, deser ten możemy również przygotować dla samych siebie lub na
rodzinny obiad.
Ciasto bez pieczenia sprawdzi się więc na każdą okazję!
Ciasto straciatella bez pieczenia - jak je udekorować?
Ciasto straciatella bez pieczenia, jeśli tylko zgodnie przygotowane zgodnie z przepisem, wówczas powinno się ono prezentować w idealny i atrakcyjny wizualnie sposób. Jednocześnie, jeśli mamy ochotę, to możemy sprawić, że będzie ono prezentowało się jeszcze lepiej. Wystarczy wierzch ciasta posypać wiórkami startej czekolady - białej i ciemnej czekolady, a także odrobiną cukru pudru. Dzięki temu ciasto to będzie prezentować się w jeszcze apetyczniejszy sposób i z pewnością zachęci do konsumpcji!
Asia