Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym
Dodaj do CookBook

Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

(0)
2 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agiatis
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżeczek
Proszek do pieczenia
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
30  dag
Mak
1.5  szklanek
Cukier
2  szklanek
Mąka pszenna
10 
Jajko
4  łyżek
Bułka tarta
3  łyżek
Bułka tarta
4 
Jajko
2  łyżek
Mąka pszenna
4  łyżek
Cukier
25  dag
Margaryna
1  łyżka
Kakao
1  słoik
Krem czekoladowo-orzechowy
4  łyżek
Cukier
2  szklanek
Mleko
4  kropli
Aromat migdałowy
100  g
Polewa czekoladowa
4  łyżek
Orzechy włoskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
54.8 g
Wartość energetyczna
513.5 kcal
Tłuszcze
28.7 g
Białko
11.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Połączenie maku i Nutelli, które znajdziecie w tym przepisie, na długo zostaje w pamięci i zapewnia wyśmienite wrażenia smakowe oraz zapachowe. Ten deser może stać się gwiazdą każdego przyjęcia, na jakim zdecydujemy się go podać. Współgrające ze sobą smaki podbiją podniebienia gości!

Przygotowanie

120 min
  • Krok 1

    10 min
    Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka. Delikatnie miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki.
  • Krok 2

    35 min
    Wykładamy na foremkę 25x36 cm i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
  • Krok 3

    15 min
    Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrami. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy sparzony i zielony 2 razy mak oraz olejek migdałowy. Chwilę miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki. Lekko miksujemy. Na końcu dodajemy pianę z białek.
  • Krok 4

    45 min
    Wykładamy na foremkę 25x36 cm i pieczemy do 45 minut w 180 stopniach. Zimny przekrawamy na pół.
  • Krok 5

    15 min
    Masa: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy. Dodajemy krem i kakao. Ucieramy, na końcu dodajemy porcjami budyń i ucieramy. Na ciasto dajemy połowę masy, następnie biszkopt, reszta masy i ciasto. Dekorujemy polewą.
Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Krok 1 z 5

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka. Delikatnie miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki.

Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Krok 2 z 5

Wykładamy na foremkę 25x36 cm i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.

Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Krok 3 z 5

Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrami. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy sparzony i zielony 2 razy mak oraz olejek migdałowy. Chwilę miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki. Lekko miksujemy. Na końcu dodajemy pianę z białek.

Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Krok 4 z 5

Wykładamy na foremkę 25x36 cm i pieczemy do 45 minut w 180 stopniach. Zimny przekrawamy na pół.

Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Krok 5 z 5

Masa: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy. Dodajemy krem i kakao. Ucieramy, na końcu dodajemy porcjami budyń i ucieramy. Na ciasto dajemy połowę masy, następnie biszkopt, reszta masy i ciasto. Dekorujemy polewą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    2 godz 22 min Łatwy
  • Ciasto maślankowe z owocami

    Ciasto maślankowe z owocami

    55 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu