Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

(0)
2 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aga-25

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
3  łyżeczek
Proszek do pieczenia
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
30  dag
Mak
1.5  szklanek
Cukier
2  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
10 
Jajko
4  łyżek
Bułka tarta
3  łyżek
Bułka tarta
4 
Jajko
2  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
4  łyżek
Cukier
25  dag
Margaryna
1  łyżka
Kakao
1  słoik
Krem czekoladowo-orzechowy
4  łyżek
Cukier
2  szklanek
Mleko
4  kropli
Aromat migdałowy
100  g
Polewa czekoladowa
4  łyżek
Orzechy włoskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.77 g
Węglowodany
54.74 g
Tłuszcze
28.71 g
Wartość energetyczna
513.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Połączenie maku i Nutelli, które znajdziecie w tym przepisie, na długo zostaje w pamięci i zapewnia wyśmienite wrażenia smakowe oraz zapachowe. Ten deser może stać się gwiazdą każdego przyjęcia, na jakim zdecydujemy się go podać. Współgrające ze sobą smaki podbiją podniebienia gości!

Przygotowanie

120 min
  • Krok 1

    10 min
    Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka. Delikatnie miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki.
  • Krok 2

    35 min
    Wykładamy na foremkę 25x36 cm i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
  • Krok 3

    15 min
    Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrami. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy sparzony i zielony 2 razy mak oraz olejek migdałowy. Chwilę miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki. Lekko miksujemy. Na końcu dodajemy pianę z białek.
  • Krok 4

    45 min
    Wykładamy na foremkę 25x36 cm i pieczemy do 45 minut w 180 stopniach. Zimny przekrawamy na pół.
  • Krok 5

    15 min
    Masa: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy. Dodajemy krem i kakao. Ucieramy, na końcu dodajemy porcjami budyń i ucieramy. Na ciasto dajemy połowę masy, następnie biszkopt, reszta masy i ciasto. Dekorujemy polewą.
Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Krok 1 z 5

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka. Delikatnie miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki.

Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Krok 2 z 5

Wykładamy na foremkę 25x36 cm i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.

Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Krok 3 z 5

Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrami. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy sparzony i zielony 2 razy mak oraz olejek migdałowy. Chwilę miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki. Lekko miksujemy. Na końcu dodajemy pianę z białek.

Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Krok 4 z 5

Wykładamy na foremkę 25x36 cm i pieczemy do 45 minut w 180 stopniach. Zimny przekrawamy na pół.

Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

Krok 5 z 5

Masa: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy. Dodajemy krem i kakao. Ucieramy, na końcu dodajemy porcjami budyń i ucieramy. Na ciasto dajemy połowę masy, następnie biszkopt, reszta masy i ciasto. Dekorujemy polewą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto wykwintne

    Ciasto wykwintne

    1 godz 45 min Łatwy
  • Sernik na herbatnikach

    Sernik na herbatnikach

    1 godz 56 min Łatwy
  • Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

    Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

    2 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto z rukolą i waniliowym kremem budyniowym

    Ciasto z rukolą i waniliowym kremem budyniowym

    1 godz 20 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu