Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto braai pie z pieczarkami i sosem czosnkowym
Dodaj do CookBook

Ciasto braai pie z pieczarkami i sosem czosnkowym

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
275  g
Ciasto Francuskie
0.5  kg
Pieczarki
2  łyżek
Masło
2  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Pietruszka
1  szczypta
Tymianek
trochę
Rozmaryn
100  g
Ser żółty
4 
Dymka
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
38.5 g
Wartość energetyczna
540 kcal
Tłuszcze
37.1 g
Białko
15.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto wytrawne nadziane pieczarkami z dodatkiem sera i cebulki.
Składa się z dwóch płatów ciasta francuskiego, które rozkłada się na ruszcie, a potem układa i grilluje na grillu.
Podane z sosem ziołowym lub ketchupem Winiary smakuje wyśmienicie
Pomysł na takie przyrządzenie ciasta pochodzi z południowej Afryki.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    15 min
    Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki.<br/>Czosnek obieramy i siekamy.<br/>Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy czosnek i przyprawy i delikatnie podsmażamy. <br/>Następnie dodajemy pieczarki i przesmażamy przez ok. 10 min.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulki kroimy w plasterki i podduszamy na oleju.<br/>Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 3

    10 min
    Ciasto francuskie kroimy na 4 jednakowe kawałki.<br/>Na otwartym ruszcie układamy jeden kawałek ciasta francuskiego, na nim rozkładamy pieczarki, na nich podduszoną <br/><br/>cebulkę i warstwę startego żółtego sera. Całość przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i zamykamy ruszt.<br/>Wierzch posmarować resztą stopionego masła..
  • Krok 4

    25 min
    Grillujemy 20 - 25 min. co jakiś czas odwracając. Danie podajemy z Sosem czosnkowym Winiary.
Ciasto braai pie z pieczarkami i sosem czosnkowym

Krok 1 z 4

Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki.<br/>Czosnek obieramy i siekamy.<br/>Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy czosnek i przyprawy i delikatnie podsmażamy. <br/>Następnie dodajemy pieczarki i przesmażamy przez ok. 10 min.

Ciasto braai pie z pieczarkami i sosem czosnkowym

Krok 2 z 4

Cebulki kroimy w plasterki i podduszamy na oleju.<br/>Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ciasto braai pie z pieczarkami i sosem czosnkowym

Krok 3 z 4

Ciasto francuskie kroimy na 4 jednakowe kawałki.<br/>Na otwartym ruszcie układamy jeden kawałek ciasta francuskiego, na nim rozkładamy pieczarki, na nich podduszoną <br/><br/>cebulkę i warstwę startego żółtego sera. Całość przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i zamykamy ruszt.<br/>Wierzch posmarować resztą stopionego masła..

Ciasto braai pie z pieczarkami i sosem czosnkowym

Krok 4 z 4

Grillujemy 20 - 25 min. co jakiś czas odwracając. Danie podajemy z Sosem czosnkowym Winiary.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Grill
  • Grzyby
  • Kanapki
  • Niski poziom cukru
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    2 godz 22 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu