Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Brownie z kremem kokosowym

Brownie z kremem kokosowym

(0)
5 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Masło
250  g
Czekolada gorzka
1.5  szklanek
Cukier
3 
Jajko
0.75  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
750  ml
Mleko
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
300  g
Wiórki kokosowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.67 g
Węglowodany
38.34 g
Tłuszcze
21.6 g
Wartość energetyczna
372.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Brownie z kremem kokosowym to przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają intensywnie czekoladowy smak. Fani ciepłego, rozpływającego się w ustach brownie z pewnością pokochają ten przepis za dodatkowe atrakcje smakowe, jakie zapewni krem kokosowy. Puszysty krem zrobiony jest na bazie Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, a wierzch przyozdobiony ma startą czekoladą, Takie ciasto umili nawet najchłodniejszy zimowy wieczór. Sprawdź nasz przepis!

Przygotowanie

315 min
  • Krok 1

    5 min
    Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Małą prostokątną formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    10 min
    Roztop w małym garnku na bardzo małym ogniu 200 g masła i dodaj 200 g czekolady połamej w kostki. Cały czas mieszaj do rozpuszczenia się czekolady, a następnie odstaw.
  • Krok 3

    5 min
    W misce roztrzep jajka ze szklanką cukru. Dodaj roztopioną czekoladę z masłem i wymieszaj trzepaczką.
  • Krok 4

    3 min
    Dodaj mąkę oraz szczyptę soli i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  • Krok 5

    30 min
    Wstaw do piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu odstaw do odstudzenia.
  • Krok 6

    10 min
    Zagotuj 500 ml mleka z 1/2 szklanki cukru zwykłego i cukru wanilinowego w garnku. Pozostałą ilość mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym, a następnie wlej do zagotowanego mleka, wymieszaj energicznie trzepaczką i zdejmij z ognia, gdy budyń się zagotuje.
  • Krok 7

    10 min
    Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z wiórkami do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na chwilę do ostudzenia, a następnie wyłóż na ciasto.
  • Krok 8

    240 min
    Włóż ciasto do lodówki na kilka godzin.
  • Krok 9

    2 min
    Przed pokrojeniem posyp ciasto startą czekoladą.
Brownie z kremem kokosowym

Krok 1 z 9

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Małą prostokątną formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.

Brownie z kremem kokosowym

Krok 2 z 9

Roztop w małym garnku na bardzo małym ogniu 200 g masła i dodaj 200 g czekolady połamej w kostki. Cały czas mieszaj do rozpuszczenia się czekolady, a następnie odstaw.

Brownie z kremem kokosowym

Krok 3 z 9

W misce roztrzep jajka ze szklanką cukru. Dodaj roztopioną czekoladę z masłem i wymieszaj trzepaczką.

Brownie z kremem kokosowym

Krok 4 z 9

Dodaj mąkę oraz szczyptę soli i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.

Brownie z kremem kokosowym

Krok 5 z 9

Wstaw do piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu odstaw do odstudzenia.

Brownie z kremem kokosowym

Krok 6 z 9

Zagotuj 500 ml mleka z 1/2 szklanki cukru zwykłego i cukru wanilinowego w garnku. Pozostałą ilość mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym, a następnie wlej do zagotowanego mleka, wymieszaj energicznie trzepaczką i zdejmij z ognia, gdy budyń się zagotuje.

Brownie z kremem kokosowym

Krok 7 z 9

Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z wiórkami do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na chwilę do ostudzenia, a następnie wyłóż na ciasto.

Brownie z kremem kokosowym

Krok 8 z 9

Włóż ciasto do lodówki na kilka godzin.

Brownie z kremem kokosowym

Krok 9 z 9

Przed pokrojeniem posyp ciasto startą czekoladą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Deszczowy dzień
  • Impreza
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Urodziny
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Wykwintne ciasto wiśniowe

    Wykwintne ciasto wiśniowe

    2 godz 46 min Łatwy
  • Ciasto kokosowe bez pieczenia

    Ciasto kokosowe bez pieczenia

    4 godz 32 min Łatwy
  • Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    3 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu