Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brownie z kremem kokosowym to przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają intensywnie czekoladowy smak. Fani ciepłego, rozpływającego się w ustach brownie z pewnością pokochają ten przepis za dodatkowe atrakcje smakowe, jakie zapewni krem kokosowy. Puszysty krem zrobiony jest na bazie Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, a wierzch przyozdobiony ma startą czekoladą, Takie ciasto umili nawet najchłodniejszy zimowy wieczór. Sprawdź nasz przepis!
Przygotowanie
315 min
Krok 1
5 min
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Małą prostokątną formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 2
10 min
Roztop w małym garnku na bardzo małym ogniu 200 g masła i dodaj 200 g czekolady połamej w kostki. Cały czas mieszaj do rozpuszczenia się czekolady, a następnie odstaw.
Krok 3
5 min
W misce roztrzep jajka ze szklanką cukru. Dodaj roztopioną czekoladę z masłem i wymieszaj trzepaczką.
Krok 4
3 min
Dodaj mąkę oraz szczyptę soli i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Krok 5
30 min
Wstaw do piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu odstaw do odstudzenia.
Krok 6
10 min
Zagotuj 500 ml mleka z 1/2 szklanki cukru zwykłego i cukru wanilinowego w garnku. Pozostałą ilość mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym, a następnie wlej do zagotowanego mleka, wymieszaj energicznie trzepaczką i zdejmij z ognia, gdy budyń się zagotuje.
Krok 7
10 min
Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z wiórkami do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na chwilę do ostudzenia, a następnie wyłóż na ciasto.
Krok 8
240 min
Włóż ciasto do lodówki na kilka godzin.
Krok 9
2 min
Przed pokrojeniem posyp ciasto startą czekoladą.
Krok 1
z
9
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Małą prostokątną formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 2
z
9
Roztop w małym garnku na bardzo małym ogniu 200 g masła i dodaj 200 g czekolady połamej w kostki. Cały czas mieszaj do rozpuszczenia się czekolady, a następnie odstaw.
Krok 3
z
9
W misce roztrzep jajka ze szklanką cukru. Dodaj roztopioną czekoladę z masłem i wymieszaj trzepaczką.
Krok 4
z
9
Dodaj mąkę oraz szczyptę soli i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Krok 5
z
9
Wstaw do piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu odstaw do odstudzenia.
Krok 6
z
9
Zagotuj 500 ml mleka z 1/2 szklanki cukru zwykłego i cukru wanilinowego w garnku. Pozostałą ilość mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym, a następnie wlej do zagotowanego mleka, wymieszaj energicznie trzepaczką i zdejmij z ognia, gdy budyń się zagotuje.
Krok 7
z
9
Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z wiórkami do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na chwilę do ostudzenia, a następnie wyłóż na ciasto.
Krok 8
z
9
Włóż ciasto do lodówki na kilka godzin.
Krok 9
z
9
Przed pokrojeniem posyp ciasto startą czekoladą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0