Brownie z kremem kokosowym
315min
Łatwy
300 g
Masło
250 g
Czekolada gorzka
1.5 szklanek
Cukier
3
Jajko
0.75 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
750 ml
Mleko
1 opakowanie
300 g
Wiórki kokosowe
.
Wartości odżywcze
Białko
10.68 g
Węglowodany
65.36 g
Tłuszcze
59.46 g
Wartość energetyczna
815.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
315 min
Krok 1
5 min
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Małą prostokątną formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 2
10 min
Roztop w małym garnku na bardzo małym ogniu 200 g masła i dodaj 200 g czekolady połamej w kostki. Cały czas mieszaj do rozpuszczenia się czekolady, a następnie odstaw.
Krok 3
5 min
W misce roztrzep jajka ze szklanką cukru. Dodaj roztopioną czekoladę z masłem i wymieszaj trzepaczką.
Krok 4
3 min
Dodaj mąkę oraz szczyptę soli i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Krok 5
30 min
Wstaw do piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu odstaw do odstudzenia.
Krok 6
10 min
Zagotuj 500 ml mleka z 1/2 szklanki cukru zwykłego i cukru wanilinowego w garnku. Pozostałą ilość mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym, a następnie wlej do zagotowanego mleka, wymieszaj energicznie trzepaczką i zdejmij z ognia, gdy budyń się zagotuje.
Krok 7
10 min
Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z wiórkami do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na chwilę do ostudzenia, a następnie wyłóż na ciasto.
Krok 8
240 min
Włóż ciasto do lodówki na kilka godzin.
Krok 9
2 min
Przed pokrojeniem posyp ciasto startą czekoladą.
Brownie z kremem kokosowym to przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają intensywnie czekoladowy smak. Fani ciepłego, rozpływającego się w ustach brownie z pewnością pokochają ten przepis za dodatkowe atrakcje smakowe, jakie zapewni krem kokosowy. Puszysty krem zrobiony jest na bazie Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, a wierzch przyozdobiony ma startą czekoladą, Takie ciasto umili nawet najchłodniejszy zimowy wieczór. Sprawdź nasz przepis!
Komentarze 0