Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto czekoladowe a''la brownie

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

15 dag
Masło
2 tabliczek
Czekolada mleczna
3 
Jajko
1 szklanka
Cukier puder
0.5 szklanka
Mąka tortowa
1 łyżka
Kakao

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.58 g
Węglowodany
16.65 g
Tłuszcze
45.67 g
Wartość energetyczna
385.45 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
5 min
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miski. Do czekolady dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło.
Krok 2
10 min
Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej, dokładnie wymieszać i przestudzić.
Krok 3
2 min
Jajka wbić do miski, dodać do nich cukier puder.
Krok 4
3 min
Jajka z cukrem ubić na puszysty krem.
Krok 5
5 min
Wlewać do niego powoli masę czekoladowo-maślaną i cały czas ubijać.
Krok 6
3 min
Do masy dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z kakao i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką.
Krok 7
2 min
Ciasto przelać do natłuszczonej średniej tortownicy (ok. 22 cm).
Krok 8
50 min
Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut (sprawdzić patyczkiem).
Ciasto czekoladowe a''la brownie

Krok 1 z 8

Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miski. Do czekolady dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło.

Ciasto czekoladowe a''la brownie

Krok 2 z 8

Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej, dokładnie wymieszać i przestudzić.

Ciasto czekoladowe a''la brownie

Krok 3 z 8

Jajka wbić do miski, dodać do nich cukier puder.

Ciasto czekoladowe a''la brownie

Krok 4 z 8

Jajka z cukrem ubić na puszysty krem.

Ciasto czekoladowe a''la brownie

Krok 5 z 8

Wlewać do niego powoli masę czekoladowo-maślaną i cały czas ubijać.

Ciasto czekoladowe a''la brownie

Krok 6 z 8

Do masy dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z kakao i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką.

Ciasto czekoladowe a''la brownie

Krok 7 z 8

Ciasto przelać do natłuszczonej średniej tortownicy (ok. 22 cm).

Ciasto czekoladowe a''la brownie

Krok 8 z 8

Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut (sprawdzić patyczkiem).

Wilgotne ciasto czekoladowe przypominające brownie. Jest dość proste w przygotowaniu, a jego smak jest ukoronowaniem całego czasu, jaki spędzicie w kuchni. Kusi nie tylko smakiem, ale i aromatem, któremu trudno jest odmówić. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika