
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto czekoladowe à la brownie

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
2 minKrok 4
3 minKrok 5
5 minKrok 6
3 minKrok 7
2 minKrok 8
50 minKrok 1 z 8
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miski. Do czekolady dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło.
Krok 2 z 8
Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej, dokładnie wymieszać i przestudzić.
Krok 3 z 8
Jajka wbić do miski, dodać do nich cukier puder.
Krok 4 z 8
Jajka z cukrem ubić na puszysty krem.
Krok 5 z 8
Wlewać do niego powoli masę czekoladowo-maślaną i cały czas ubijać.
Krok 6 z 8
Do masy dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z kakao i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką.
Krok 7 z 8
Ciasto przelać do natłuszczonej średniej tortownicy (ok. 22 cm).
Krok 8 z 8
Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut (sprawdzić patyczkiem).
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1