Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Babka brownie z zapiekanym budyniem na mleczku skondensowanym z sosem malinowym

Babka brownie z zapiekanym budyniem na mleczku skondensowanym z sosem malinowym

(0)
5 godz 11 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kolorowaKuchnia

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym z cukrem WINIARY
500  ml
Mleko skondensowane
500  ml
Mleko 3,2%
6 
Jajko
85  g
Masło
120  g
Czekolada gorzka
120  ml
Kefir
2 
Jajko
100  g
Cukier
85  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  łyżka
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.97 g
Węglowodany
44.37 g
Tłuszcze
18.52 g
Wartość energetyczna
397.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Mocny, czekoladowy smak przełamany delikatnością masy budyniowej oraz słodkością malin.

Przygotowanie

311 min
  • Krok 1

    1 min
    Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli parowej lub w mikrofali (mieszając co kilkanaście sekund).
  • Krok 2

    10 min
    Kiedy masa przestygnie dodajemy kefir, jajka i cukier i mieszamy, aż masa będzie gładka. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy łyżką, aż pozbędziemy się grudek i wylewamy do formy wysmarowanej masłem.
  • Krok 3

    5 min
    Wszystkie składniki na masę budyniową mieszamy trzepaczką na gładką masę i łyżką delikatnie wylewamy na ciasto czekoladowe. Spokojnie, masa budyniowa przejdzie na spód podczas pieczenia :)
  • Krok 4

    50 min
    Formę z ciastem wstawiamy do większej blaszki wypełnionej wodą do około 2-3 cm wysokości, wstawiamy całość do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczemy około 50 minut – do suchego patyczka.
  • Krok 5

    240 min
    Studzimy w foremce, wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem foremkę z ciastem zanurzamy na chwilę we wrzącej wodzie i wykładamy na paterę.
  • Krok 6

    5 min
    Maliny podsmażamy na patelni, wciąż mieszając do zgęstnienia, przestudzone wylewamy na babkę. SMACZNEGO!
Babka brownie z zapiekanym budyniem na mleczku skondensowanym z sosem malinowym

Krok 1 z 6

Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli parowej lub w mikrofali (mieszając co kilkanaście sekund).

Babka brownie z zapiekanym budyniem na mleczku skondensowanym z sosem malinowym

Krok 2 z 6

Kiedy masa przestygnie dodajemy kefir, jajka i cukier i mieszamy, aż masa będzie gładka. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy łyżką, aż pozbędziemy się grudek i wylewamy do formy wysmarowanej masłem.

Babka brownie z zapiekanym budyniem na mleczku skondensowanym z sosem malinowym

Krok 3 z 6

Wszystkie składniki na masę budyniową mieszamy trzepaczką na gładką masę i łyżką delikatnie wylewamy na ciasto czekoladowe. Spokojnie, masa budyniowa przejdzie na spód podczas pieczenia :)

Babka brownie z zapiekanym budyniem na mleczku skondensowanym z sosem malinowym

Krok 4 z 6

Formę z ciastem wstawiamy do większej blaszki wypełnionej wodą do około 2-3 cm wysokości, wstawiamy całość do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczemy około 50 minut – do suchego patyczka.

Babka brownie z zapiekanym budyniem na mleczku skondensowanym z sosem malinowym

Krok 5 z 6

Studzimy w foremce, wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem foremkę z ciastem zanurzamy na chwilę we wrzącej wodzie i wykładamy na paterę.

Babka brownie z zapiekanym budyniem na mleczku skondensowanym z sosem malinowym

Krok 6 z 6

Maliny podsmażamy na patelni, wciąż mieszając do zgęstnienia, przestudzone wylewamy na babkę. SMACZNEGO!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Magdalena

Chciałabym zrobić. Ale składniki na masę budyniową i na ciasto są wymieszane. Nie wiem które są do której części przepisu.

X XYZ

Ktoś robił i podzieli się opinią, czy warto?

Winiary
Expert

Można śmiało zaryzykować - słodki smak ryzyka... :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szarlotka z rosą

    Szarlotka z rosą

    2 godz 15 min Łatwy
  • Sernik na zimno na biszkopcie

    Sernik na zimno na biszkopcie

    2 godz 27 min Łatwy
  • Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    3 godz Łatwy
  • Babeczki na kefirze

    Babeczki na kefirze

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu