Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babka ziemniaczana pod serową pierzynką

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

40 dag
Ziemniaki
10 dag
Boczek
2 łyżeczek
ZIARENKA SMAKU Przyprawa uniwersalna 75g
0.5 
Cebula
50 g
Ser żółty
1 
Jajko
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.68 g
Węglowodany
31.45 g
Wartość energetyczna
718.78 kcal
Tłuszcze
59.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
15 min
Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubej tarce jak na placki ziemniaczane, odsączyć z wody.
Krok 2
10 min
Do ziemniaków dodać drobno pokrojony boczek i cebule, jajko, mąkę oraz Ziarenka Smaku WINIARY. Dokładnie wszystko wymieszać.
Krok 3
45 min
Masę przelać do małej keksówki i piec w piekarniku około 45 minut w 220 stopniach.
Krok 4
5 min
Gotową babkę wyłożyć na talerz posypać startym żółtym serem poczekać chwilę aż się roztopi i gotowe. Można podawać z ketchupem. Polecam. Pyszna!
Babka ziemniaczana pod serową pierzynką

Krok 1 z 4

Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubej tarce jak na placki ziemniaczane, odsączyć z wody.

Babka ziemniaczana pod serową pierzynką

Krok 2 z 4

Do ziemniaków dodać drobno pokrojony boczek i cebule, jajko, mąkę oraz Ziarenka Smaku WINIARY. Dokładnie wszystko wymieszać.

Babka ziemniaczana pod serową pierzynką

Krok 3 z 4

Masę przelać do małej keksówki i piec w piekarniku około 45 minut w 220 stopniach.

Babka ziemniaczana pod serową pierzynką

Krok 4 z 4

Gotową babkę wyłożyć na talerz posypać startym żółtym serem poczekać chwilę aż się roztopi i gotowe. Można podawać z ketchupem. Polecam. Pyszna!

Babka z ziemniaków i boczku pod serową pierzynką z ziarenkami smaku od WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika