Nastał czas, który zbiera żniwa, jeśli chodzo o marnowanie jedzenia. Na Święta szykujemy się jak na wojnę. Oby tylko niczego nie zabrakło, prawda? A po Świętach szukamy inspiracji, jak przerobić te wszystkie smakołyki, żeby nic się nie zmarnowało. I słusznie! Tym bardziej cieszę się, że zawitaliście w mojej sprytnej kuchni, gdzie razem z
Winiary #pomagamywgotowaniuiniemarnowaniu. Dziś będzie na słodko. To co, zaczynamy?
Gotowe! Prawda, że wygląda wyśmienicie? A jak smakuje! Koniecznie spróbujcie ze swoimi
pierniczkami. A jeśli macie takie życzenie, to zamiast pierniczków użyjcie innych ciastek. Świetnie sprawdzą się też bakalie. Czuję, że to będzie kolejny hit mojej sylwestrowej imprezie.
Subskrybujcie kanał „Szkola gotowania Winiary” na YT, znajdziecie tam znacznie więcej inspiracji w ramach akcji
#pomagamywgotowaniuiniemarnowaniu
A tymczasem życzę Wam wspaniałej zabawy i samych smacznych inspiracji w duchu zero waste w nadchodzącym nowym roku. Do zobaczenia!
Komentarze 0