Piklowane wstążki marchewki z papryką chilli
198min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.52 g
Węglowodany
5.67 g
Tłuszcze
0.12 g
Wartość energetyczna
23.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
198 min
Krok 1
10 min
Przy pomocy szatkownicy (mandoliny) lub obieraczki do warzyw potnij marchewkę w cieniutkie, długie wstążki.
Krok 2
5 min
Włóż je do słoika, zalej octem i wodą, dodaj cukier, cynamon, papryczki chilli, sól i Przyprawę w płynie WINIARY
Krok 3
180 min
Wymieszaj i schłódź w lodówce przez 3 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
3 min
Wyjmij marchewkę łyżką cedzakową i przełóż do miski, w której będzie podawana.
Piklowane wstążki marchewki z papryką chilli to idealny dodatek do wielu dań. Ten przysmak wywodzący się z kuchni azjatyckiej doskonale sprawdza się do wielu potraw, zwłaszcza do grillowanych i smażonych mięs. Nieco słodko-kwaśny smak piklowanej marchewki sprawi, że przypadnie ona do gustu nie tylko fanom pikantnych smaków, ale również entuzjastom nieco bardziej łagodnych dań. Sprawdź nasz przepis na piklowane wstążki marchewki z papryką chilli!
Komentarze 0