Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Galaretka w arbuzie

Galaretka w arbuzie

(0)
1 godz 31 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
70  g
Truskawki lub inne ulubione owoce (maliny, borówki, jeżyny...)
trochę
Świeża mięta
0.5 
Arbuz
trochę
Łezki czekoladowe lub kawałki czekolady
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.94 g
Węglowodany
33.04 g
Tłuszcze
2.1 g
Wartość energetyczna
178.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lato to czas słodki i beztroski. Jesteśmy spontaniczni, chętnie sprawiamy sobie przyjemność oraz spełniamy zachcianki najmłodszych. Czy podczas wakacji jest miejsce na rozsądne decyzje odnośnie niemarnowania jedzenia? Jak najbardziej! Zresztą, sami się przekonacie.

Gdy robi się ciepło, ulubione słodkości zastępujemy czymś lżejszym - owocami, sorbetami lub galaretkami. Poznajcie przepis na lekki, wakacyjny deser, który wygląda zjawiskowo, a przy okazji jest zero waste. Do jego wykonania przydadzą się skórki po zjedzonym arbuzie. Potraktujcie je jak formę do przygotowania galaretki owocowej. Do środka wrzucamy kawałki sezonowych owoców albo czekoladowe drażetki, jeśli macie je pod ręką. Całość doprawiamy świeżymy listkami mięty i trzymamy w lodówce do zastygnięcia.

Arbuzowa galaretka wygląda szałowo. Następnym razem wypróbujcie inne smaki i kolory galaretek oraz dodatków. Smacznego!

Przygotowanie

91 min
  • Krok 1

    10 min
    Galaretkę przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstaw do przestudzenia.
  • Krok 2

    6 min
    Wytnij z arbuza czerwony miąższ, pozostaw nietkniętą skórę. Arbuza możesz zjeść lub pokroić i dodać do środka. Skórę ułóż na płaskim talerzu. Następnie wbij w nią 6 lub 8 patyczków do lodów w równych odstępach.
  • Krok 3

    1 min
    Miętę porwij na kawałki.
  • Krok 4

    10 min
    Do wnętrza arbuza wlej cienką warstwę galaretki i wstaw do lodówki, aby stężała.
  • Krok 5

    1 min
    Następnie dodaj owoce, kawałki czekolady oraz miętę.
  • Krok 6

    60 min
    Całość zalej pozostałą galaretką i odstaw do zastygnięcia.
  • Krok 7

    2 min
    Arbuza pokrój na ćwiartki.
Galaretka w arbuzie

Krok 1 z 7

Galaretkę przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstaw do przestudzenia.

Galaretka w arbuzie

Krok 2 z 7

Wytnij z arbuza czerwony miąższ, pozostaw nietkniętą skórę. Arbuza możesz zjeść lub pokroić i dodać do środka. Skórę ułóż na płaskim talerzu. Następnie wbij w nią 6 lub 8 patyczków do lodów w równych odstępach.

Galaretka w arbuzie

Krok 3 z 7

Miętę porwij na kawałki.

Galaretka w arbuzie

Krok 4 z 7

Do wnętrza arbuza wlej cienką warstwę galaretki i wstaw do lodówki, aby stężała.

Galaretka w arbuzie

Krok 5 z 7

Następnie dodaj owoce, kawałki czekolady oraz miętę.

Galaretka w arbuzie

Krok 6 z 7

Całość zalej pozostałą galaretką i odstaw do zastygnięcia.

Galaretka w arbuzie

Krok 7 z 7

Arbuza pokrój na ćwiartki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Galaretkowy arbuz

    Galaretkowy arbuz

    26 min Łatwy
  • Sorbet arbuzowy

    Sorbet arbuzowy

    3 godz 21 min Łatwy
  • Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi

    Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi

    1 godz 56 min Łatwy
  • Arbuz z galaretki – deser dla dzieci

    Arbuz z galaretki – deser dla dzieci

    4 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu