Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Galaretka w arbuzie

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Galaretka w arbuzie

(2)
1 godz 31 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
70  g
Truskawki lub inne ulubione owoce (maliny, borówki, jeżyny...)
trochę
Świeża mięta
0.5 
Arbuz
trochę
Łezki czekoladowe lub kawałki czekolady
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33 g
Wartość energetyczna
178.5 kcal
Tłuszcze
2.1 g
Białko
3.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lato to czas słodki i beztroski. Jesteśmy spontaniczni, chętnie sprawiamy sobie przyjemność oraz spełniamy zachcianki najmłodszych. Czy podczas wakacji jest miejsce na rozsądne decyzje odnośnie niemarnowania jedzenia? Jak najbardziej! Zresztą, sami się przekonacie.

Gdy robi się ciepło, ulubione słodkości zastępujemy czymś lżejszym - owocami, sorbetami lub galaretkami. Poznajcie przepis na lekki, wakacyjny deser, który wygląda zjawiskowo, a przy okazji jest zero waste. Do jego wykonania przydadzą się skórki po zjedzonym arbuzie. Potraktujcie je jak formę do przygotowania galaretki owocowej. Do środka wrzucamy kawałki sezonowych owoców albo czekoladowe drażetki, jeśli macie je pod ręką. Całość doprawiamy świeżymy listkami mięty i trzymamy w lodówce do zastygnięcia.

Arbuzowa galaretka wygląda szałowo. Następnym razem wypróbujcie inne smaki i kolory galaretek oraz dodatków. Smacznego!

Przygotowanie

91 min
  • Krok 1

    10 min
    Galaretkę przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstaw do przestudzenia.
  • Krok 2

    6 min
    Wytnij z arbuza czerwony miąższ, pozostaw nietkniętą skórę. Arbuza możesz zjeść lub pokroić i dodać do środka. Skórę ułóż na płaskim talerzu. Następnie wbij w nią 6 lub 8 patyczków do lodów w równych odstępach.
  • Krok 3

    1 min
    Miętę porwij na kawałki.
  • Krok 4

    10 min
    Do wnętrza arbuza wlej cienką warstwę galaretki i wstaw do lodówki, aby stężała.
  • Krok 5

    1 min
    Następnie dodaj owoce, kawałki czekolady oraz miętę.
  • Krok 6

    60 min
    Całość zalej pozostałą galaretką i odstaw do zastygnięcia.
  • Krok 7

    2 min
    Arbuza pokrój na ćwiartki.
Galaretka w arbuzie

Krok 1 z 7

Galaretkę przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstaw do przestudzenia.

Galaretka w arbuzie

Krok 2 z 7

Wytnij z arbuza czerwony miąższ, pozostaw nietkniętą skórę. Arbuza możesz zjeść lub pokroić i dodać do środka. Skórę ułóż na płaskim talerzu. Następnie wbij w nią 6 lub 8 patyczków do lodów w równych odstępach.

Galaretka w arbuzie

Krok 3 z 7

Miętę porwij na kawałki.

Galaretka w arbuzie

Krok 4 z 7

Do wnętrza arbuza wlej cienką warstwę galaretki i wstaw do lodówki, aby stężała.

Galaretka w arbuzie

Krok 5 z 7

Następnie dodaj owoce, kawałki czekolady oraz miętę.

Galaretka w arbuzie

Krok 6 z 7

Całość zalej pozostałą galaretką i odstaw do zastygnięcia.

Galaretka w arbuzie

Krok 7 z 7

Arbuza pokrój na ćwiartki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Ania

W jakim celu należy wbić patyczki w skórę arbuza?
Anonim (niezweryfikowany) 05/21/2024-12:26 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Galaretka w salcesonie

    Galaretka w salcesonie

    1 godz 25 min Łatwy
  • Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    3 godz 40 min Średni
  • Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

    Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

    42 min Łatwy
  • Galaretka w pomarańczach

    Galaretka w pomarańczach

    2 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu