Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto: Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku, a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Upieczoną roladę wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon.
Krem: Odlać szklankę mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka, wlać do gotującego się mleka. Mieszając, doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Margarynę utrzeć z budyniem na puszysty krem.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, przelać do podłużnej formy, odstawić do całkowitego stężenia.
Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem budyniowym.
Galaretkę pociąć na paski, ułożyć na kremie, zwinąć ciasno roladę. Roladę wstawić do lodówki na 3 godz.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1