Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

0
40 min
Średni

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 łyżek
Mąka
10 łyżek
Cukier
10 
Jajko
700 dag
Mleko
3 dag
Cukier
1 dag
Margaryna
2 paczek
Galaretka wiśniowy smak WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
38.81 g
Węglowodany
77.49 g
Tłuszcze
39.16 g
Wartość energetyczna
836.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Ciasto: Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku, a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
10 min
Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Krok 3
2 min
Upieczoną roladę wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon.
Krok 4
8 min
Krem: Odlać szklankę mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka, wlać do gotującego się mleka. Mieszając, doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Margarynę utrzeć z budyniem na puszysty krem.
Krok 5
7 min
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, przelać do podłużnej formy, odstawić do całkowitego stężenia.
Krok 6
2 min
Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem budyniowym.
Krok 7
1 min
Galaretkę pociąć na paski, ułożyć na kremie, zwinąć ciasno roladę. Roladę wstawić do lodówki na 3 godz.
Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

Krok 1 z 7

Ciasto: Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku, a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

Krok 2 z 7

Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

Krok 3 z 7

Upieczoną roladę wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon.

Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

Krok 4 z 7

Krem: Odlać szklankę mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka, wlać do gotującego się mleka. Mieszając, doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Margarynę utrzeć z budyniem na puszysty krem.

Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

Krok 5 z 7

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, przelać do podłużnej formy, odstawić do całkowitego stężenia.

Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

Krok 6 z 7

Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem budyniowym.

Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

Krok 7 z 7

Galaretkę pociąć na paski, ułożyć na kremie, zwinąć ciasno roladę. Roladę wstawić do lodówki na 3 godz.

Rolada biszkoptowa z kremem i Galaretką wiśniowy smak WINIARY łączy to, co najlepsze – delikatność ciasta, puszystość kremu i świeżość owoców. Klasyczna rolada z kremem sprawdzi się na każdą okazję, zachwycając zarówno dorosłych smakoszy, jak i małych łakomczuchów. Gotową roladę udekoruj cukrem pudrem i zajadaj w gronie najbliższych.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika