
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
2 minKrok 4
8 minKrok 5
7 minKrok 6
2 minKrok 7
1 minKrok 1 z 7
Ciasto: Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku, a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 z 7
Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Krok 3 z 7
Upieczoną roladę wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon.
Krok 4 z 7
Krem: Odlać szklankę mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka, wlać do gotującego się mleka. Mieszając, doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Margarynę utrzeć z budyniem na puszysty krem.
Krok 5 z 7
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, przelać do podłużnej formy, odstawić do całkowitego stężenia.
Krok 6 z 7
Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem budyniowym.
Krok 7 z 7
Galaretkę pociąć na paski, ułożyć na kremie, zwinąć ciasno roladę. Roladę wstawić do lodówki na 3 godz.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0