Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką
40min
Średni
10 łyżek
Mąka
10 łyżek
Cukier
10
Jajko
1 łyżeczka
2 opakowań
700 dag
Mleko
3 dag
Cukier
1 dag
Margaryna
2 opakowań
Galaretka wiśniowy smak WINIARY
.
Wartości odżywcze
Białko
38.81 g
Węglowodany
77.49 g
Tłuszcze
39.16 g
Wartość energetyczna
836.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Ciasto: Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku, a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
10 min
Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Krok 3
2 min
Upieczoną roladę wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon.
Krok 4
8 min
Krem: Odlać szklankę mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka, wlać do gotującego się mleka. Mieszając, doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Margarynę utrzeć z budyniem na puszysty krem.
Krok 5
7 min
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, przelać do podłużnej formy, odstawić do całkowitego stężenia.
Krok 6
2 min
Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem budyniowym.
Krok 7
1 min
Galaretkę pociąć na paski, ułożyć na kremie, zwinąć ciasno roladę. Roladę wstawić do lodówki na 3 godz.
Rolada biszkoptowa z kremem i Galaretką wiśniowy smak WINIARY łączy to, co najlepsze – delikatność ciasta, puszystość kremu i świeżość owoców. Klasyczna rolada z kremem sprawdzi się na każdą okazję, zachwycając zarówno dorosłych smakoszy, jak i małych łakomczuchów. Gotową roladę udekoruj cukrem pudrem i zajadaj w gronie najbliższych.
Komentarze 0