Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik z galaretką bez pieczenia
Dodaj do CookBook

Sernik z galaretką bez pieczenia

(0)
7 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
110  g
Ciastka, zwykłe lub maślane, sucha mieszanka
30  g
Masło
250  g
Serek mascarpone
100  g
Mleko
50  g
Cukier
1.5  łyżek
Żelatyna WINIARY
150  ml
Śmietanka 30%
1  opakowanie
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
trochę
Truskawki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.3 g
Wartość energetyczna
182.6 kcal
Tłuszcze
10.5 g
Białko
4.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik na zimno (bez pieczenia) z galaretką i owocami

Przygotowanie

420 min
  • Krok 1

    1 min
    Spód: Ciastka pokruszyć/zblendować. Masło rozpuścić i wlać do miski z pokruszonymi herbatnikami, wymieszać, wyłożyć do tortownicy o średnicy 18cm, docisnąć masę i schłodzić.
  • Krok 2

    1 min
    Galaretkę przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Lekko tężejącą wylać do formy o średnicy 18 cm (tzn. wlewamy pół galaretki, na nią wykładamy owoce i zalewamy pozostałą galaretką). Schłodzić do całkowitego stężenia galaretki.
  • Krok 3

    1 min
    Masa serowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, odstawić do napęcznienia. Pozostałe mleko, ser i cukier podgrzewamy na średnim ogniu, do momentu rozpuszczenia się cukru i mascarpone. Masę zdejmujemy z palnika i dodajemy żelatynę, mieszamy do jej rozpuszczenia. Masę schładzamy do temperatury pokojowej. Śmietanę kremówkę ubijamy i delikatnie łączymy z przestudzoną masą serową. Połowę masy wylewamy na ciasteczkowy spód i wkładamy na 15 minut do zamrażarki. Gdy masa stężeje wykładamy na nią zastygłą galaretkę, na którą wylewamy pozostałą część masy serowej. Całość schładzamy minimum 4h, a najlepiej przez noc.
  • Krok 4

    1 min
    Przed podaniem sernik dekorujemy wg uznania.
Sernik z galaretką bez pieczenia

Krok 1 z 4

Spód: Ciastka pokruszyć/zblendować. Masło rozpuścić i wlać do miski z pokruszonymi herbatnikami, wymieszać, wyłożyć do tortownicy o średnicy 18cm, docisnąć masę i schłodzić.

Sernik z galaretką bez pieczenia

Krok 2 z 4

Galaretkę przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Lekko tężejącą wylać do formy o średnicy 18 cm (tzn. wlewamy pół galaretki, na nią wykładamy owoce i zalewamy pozostałą galaretką). Schłodzić do całkowitego stężenia galaretki.

Sernik z galaretką bez pieczenia

Krok 3 z 4

Masa serowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, odstawić do napęcznienia. Pozostałe mleko, ser i cukier podgrzewamy na średnim ogniu, do momentu rozpuszczenia się cukru i mascarpone. Masę zdejmujemy z palnika i dodajemy żelatynę, mieszamy do jej rozpuszczenia. Masę schładzamy do temperatury pokojowej. Śmietanę kremówkę ubijamy i delikatnie łączymy z przestudzoną masą serową. Połowę masy wylewamy na ciasteczkowy spód i wkładamy na 15 minut do zamrażarki. Gdy masa stężeje wykładamy na nią zastygłą galaretkę, na którą wylewamy pozostałą część masy serowej. Całość schładzamy minimum 4h, a najlepiej przez noc.

Sernik z galaretką bez pieczenia

Krok 4 z 4

Przed podaniem sernik dekorujemy wg uznania.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    6 godz 10 min Łatwy
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Sernik z mlekiem skondensowanym

    Sernik z mlekiem skondensowanym

    1 godz 48 min Łatwy
  • Sernik pistacjowy

    Sernik pistacjowy

    4 godz 35 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu