Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik z galaretką bez pieczenia

Sernik z galaretką bez pieczenia

(0)
7 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Iwona

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
110  g
Ciastka, zwykłe lub maślane, sucha mieszanka
30  g
Masło
250  g
Serek mascarpone
100  g
Mleko
50  g
Cukier
1.5  łyżek
Żelatyna WINIARY
150  ml
Śmietanka 30%
1  opakowanie
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
trochę
Truskawki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.52 g
Węglowodany
13.28 g
Tłuszcze
10.51 g
Wartość energetyczna
182.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik na zimno (bez pieczenia) z galaretką i owocami

Przygotowanie

420 min
  • Krok 1

    1 min
    Spód: Ciastka pokruszyć/zblendować. Masło rozpuścić i wlać do miski z pokruszonymi herbatnikami, wymieszać, wyłożyć do tortownicy o średnicy 18cm, docisnąć masę i schłodzić.
  • Krok 2

    1 min
    Galaretkę przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Lekko tężejącą wylać do formy o średnicy 18 cm (tzn. wlewamy pół galaretki, na nią wykładamy owoce i zalewamy pozostałą galaretką). Schłodzić do całkowitego stężenia galaretki.
  • Krok 3

    1 min
    Masa serowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, odstawić do napęcznienia. Pozostałe mleko, ser i cukier podgrzewamy na średnim ogniu, do momentu rozpuszczenia się cukru i mascarpone. Masę zdejmujemy z palnika i dodajemy żelatynę, mieszamy do jej rozpuszczenia. Masę schładzamy do temperatury pokojowej. Śmietanę kremówkę ubijamy i delikatnie łączymy z przestudzoną masą serową. Połowę masy wylewamy na ciasteczkowy spód i wkładamy na 15 minut do zamrażarki. Gdy masa stężeje wykładamy na nią zastygłą galaretkę, na którą wylewamy pozostałą część masy serowej. Całość schładzamy minimum 4h, a najlepiej przez noc.
  • Krok 4

    1 min
    Przed podaniem sernik dekorujemy wg uznania.
Sernik z galaretką bez pieczenia

Krok 1 z 4

Spód: Ciastka pokruszyć/zblendować. Masło rozpuścić i wlać do miski z pokruszonymi herbatnikami, wymieszać, wyłożyć do tortownicy o średnicy 18cm, docisnąć masę i schłodzić.

Sernik z galaretką bez pieczenia

Krok 2 z 4

Galaretkę przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Lekko tężejącą wylać do formy o średnicy 18 cm (tzn. wlewamy pół galaretki, na nią wykładamy owoce i zalewamy pozostałą galaretką). Schłodzić do całkowitego stężenia galaretki.

Sernik z galaretką bez pieczenia

Krok 3 z 4

Masa serowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, odstawić do napęcznienia. Pozostałe mleko, ser i cukier podgrzewamy na średnim ogniu, do momentu rozpuszczenia się cukru i mascarpone. Masę zdejmujemy z palnika i dodajemy żelatynę, mieszamy do jej rozpuszczenia. Masę schładzamy do temperatury pokojowej. Śmietanę kremówkę ubijamy i delikatnie łączymy z przestudzoną masą serową. Połowę masy wylewamy na ciasteczkowy spód i wkładamy na 15 minut do zamrażarki. Gdy masa stężeje wykładamy na nią zastygłą galaretkę, na którą wylewamy pozostałą część masy serowej. Całość schładzamy minimum 4h, a najlepiej przez noc.

Sernik z galaretką bez pieczenia

Krok 4 z 4

Przed podaniem sernik dekorujemy wg uznania.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik z galaretką malinową

    Sernik z galaretką malinową

    1 godz 25 min Łatwy
  • Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    13 godz 55 min Średni
  • Ciasto Filadelfia

    Ciasto Filadelfia

    1 godz 45 min Łatwy
  • Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

    Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu