Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

(0)
3 godz 16 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest mamajulki080506

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Mielony twaróg
1  puszka
Mleko skondensowane słodzone
1  puszka
Mleko skondensowane niesłodzone
200  g
Śmietanka 30%
0.5  szklanka
Woda
2  łyżek
Żelatyna
2  opakowań
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
5  g
Kwiaty storczyka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.49 g
Węglowodany
27.67 g
Tłuszcze
9.93 g
Wartość energetyczna
270.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bardzo prosty w wykonaniu, choć wygląd może sugeruje coś innego.

Elegancki, na pewno będzie ozdobą większych uroczystości.

Potrzebujemy jedynie cierpliwości i uwagi, a w rezultacie otrzymamy pyszne i piękne ciasto.

Przygotowanie

196 min
  • Krok 1

    20 min
    Potrzebujemy formy do babki o średnicy 30 cm.<br/><br/>Galaretki winogronowe Winiary rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, studzimy.
  • Krok 2

    140 min
    Przygotowujemy warstwę serową:<br/><br/>Żelatynę zalewamy zimną wodą (około 3 łyżek wody), a kiedy napęcznieje zalewamy gorącą wodą i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.<br/><br/>Śmietankę ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki miksujemy, dodajemy śmietankę, mieszamy delikatnie, wlewamy przestudzoną żelatynę, mieszamy i przelewamy do formy na babkę. Formę z ciastem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia ciasta, czyli na około 2 godziny.
  • Krok 3

    5 min
    Kiedy sernik stężeje, wyjmujemy formę z lodówki i na 2 sekundy zanurzamy we wrzątku. Następnie przykrywamy dużym talerzem i obracając formę do góry dnem (talerz na dole) wyjmujemy sernik z foremki.
  • Krok 4

    30 min
    Foremkę myjemy.<br/><br/>Wlewamy do niej galaretkę i wkładamy kwiaty storczyka.<br/><br/>Na tak przygotowaną galaretkę wkładamy warstwę serową. Robimy to ostrożnie. Warstwa serowa będzie pływała w galaretce.<br/><br/>Całość wstawiamy ponownie do lodówki, do całkowitego stężenia.
  • Krok 5

    1 min
    Aby wyjąć ciasto z foremki postępujemy tak, jak w przypadku warstwy serowej - zanurzamy foremkę na 2 sekundy we wrzątku i odwracając do góry dnem, wyjmujemy nasz sernik na talerz.
Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

Krok 1 z 5

Potrzebujemy formy do babki o średnicy 30 cm.<br/><br/>Galaretki winogronowe Winiary rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, studzimy.

Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

Krok 2 z 5

Składniki: Mleko skondensowane słodzone, Mielony twaróg, Mleko skondensowane niesłodzone, Żelatyna, Śmietanka 30%, Woda

Przygotowujemy warstwę serową:<br/><br/>Żelatynę zalewamy zimną wodą (około 3 łyżek wody), a kiedy napęcznieje zalewamy gorącą wodą i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.<br/><br/>Śmietankę ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki miksujemy, dodajemy śmietankę, mieszamy delikatnie, wlewamy przestudzoną żelatynę, mieszamy i przelewamy do formy na babkę. Formę z ciastem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia ciasta, czyli na około 2 godziny.

Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

Krok 3 z 5

Kiedy sernik stężeje, wyjmujemy formę z lodówki i na 2 sekundy zanurzamy we wrzątku. Następnie przykrywamy dużym talerzem i obracając formę do góry dnem (talerz na dole) wyjmujemy sernik z foremki.

Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

Krok 4 z 5

Foremkę myjemy.<br/><br/>Wlewamy do niej galaretkę i wkładamy kwiaty storczyka.<br/><br/>Na tak przygotowaną galaretkę wkładamy warstwę serową. Robimy to ostrożnie. Warstwa serowa będzie pływała w galaretce.<br/><br/>Całość wstawiamy ponownie do lodówki, do całkowitego stężenia.

Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

Krok 5 z 5

Aby wyjąć ciasto z foremki postępujemy tak, jak w przypadku warstwy serowej - zanurzamy foremkę na 2 sekundy we wrzątku i odwracając do góry dnem, wyjmujemy nasz sernik na talerz.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami i boczkiem ( jajka w masie żurkowej)

    Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami i boczkiem ( jajka w masie żurkowej)

    1 godz Łatwy
  • Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym

    Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym

    1 godz 45 min Łatwy
  • Kremowa rozkosz - tarta mascarpone z physalis

    Kremowa rozkosz - tarta mascarpone z physalis

    1 godz 30 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką blogerki Mała Cukierenka

    Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką blogerki Mała Cukierenka

    1 godz 55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu