Sernik jagodowy bez pieczenia
702min
Łatwy
1 opakowanie
10 g
Żelatyna
200 g
Ciastka, zwykłe lub maślane, sucha mieszanka
100 g
Masło
600 g
Twaróg sernikowy
80 g
Cukier puder
280 ml
Śmietana 36%
300 g
Jagody
.
Wartości odżywcze
Białko
10.09 g
Węglowodany
36.27 g
Tłuszcze
35.7 g
Wartość energetyczna
498.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
702 min
Krok 1
15 min
Herbatniki lub ciasteczka pokrusz w blenderze lub ręcznie, połącz z roztopionym masłem.
Krok 2
5 min
Przygotuj tortownicę o przekroju ok. 22 cm. Wyłóż dno papierem do pieczenia.
Krok 3
70 min
Wyłóż równo dno tortownicy herbatnikami. Wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
35 min
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami gorącej (nie wrzącej!) wody i odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
12 min
W misce wymieszaj przy pomocy miksera twaróg, cukier, Cukier wanilinowy WINIARY. Dodaj śmietankę i ubijaj aż otrzymasz gładką masę.
Krok 6
550 min
Dodaj Żelatynę (nie musisz, ale sernik będzie lepiej utrzymywał formę). Na koniec dodaj jeszcze ok. 100g jagód i wymieszaj. Przełóż masę do tortownicy i włóż na noc do lodówki.
Krok 7
15 min
Przed podaniem (delikatnie wyjmij z tortownicy!) wyłóż sernik jagodami i ozdób listkami mięty.
Serniki bez pieczenia nie tylko ułatwiają zadanie w kuchni, ale też uprzyjemniają podwieczorki latem! Serniki bez pieczenia są orzeźwiające i ochładzające, słodkie dzięki śmietankowo-serowej masie z cukrem i pyszne nie do opisania dzięki sezonowym owocom. Jednym z nich jest sernik jagodowy bez pieczenia, przygotowywany z chrupiącym spodem z herbatników lub ciastek typu digestive. Na wierzch sernika na zimno możesz wyłożyć nawet więcej jagód i opcjonalnie dodać też inne owoce.
Komentarze 0