Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Serniki bez pieczenia nie tylko ułatwiają zadanie w kuchni, ale też uprzyjemniają podwieczorki latem! Serniki bez pieczenia są orzeźwiające i ochładzające, słodkie dzięki śmietankowo-serowej masie z cukrem i pyszne nie do opisania dzięki sezonowym owocom. Jednym z nich jest sernik jagodowy bez pieczenia, przygotowywany z chrupiącym spodem z herbatników lub ciastek typu digestive. Na wierzch sernika na zimno możesz wyłożyć nawet więcej jagód i opcjonalnie dodać też inne owoce.
Przygotowanie
702 min
Krok 1
15 min
Herbatniki lub ciasteczka pokrusz w blenderze lub ręcznie, połącz z roztopionym masłem.
Krok 2
5 min
Przygotuj tortownicę o przekroju ok. 22 cm. Wyłóż dno papierem do pieczenia.
Krok 3
70 min
Wyłóż równo dno tortownicy herbatnikami. Wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
35 min
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami gorącej (nie wrzącej!) wody i odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
12 min
W misce wymieszaj przy pomocy miksera twaróg, cukier, Cukier wanilinowy WINIARY. Dodaj śmietankę i ubijaj aż otrzymasz gładką masę.
Krok 6
550 min
Dodaj Żelatynę (nie musisz, ale sernik będzie lepiej utrzymywał formę). Na koniec dodaj jeszcze ok. 100g jagód i wymieszaj. Przełóż masę do tortownicy i włóż na noc do lodówki.
Krok 7
15 min
Przed podaniem (delikatnie wyjmij z tortownicy!) wyłóż sernik jagodami i ozdób listkami mięty.
Krok 1
z
7
Herbatniki lub ciasteczka pokrusz w blenderze lub ręcznie, połącz z roztopionym masłem.
Krok 2
z
7
Przygotuj tortownicę o przekroju ok. 22 cm. Wyłóż dno papierem do pieczenia.
Krok 3
z
7
Wyłóż równo dno tortownicy herbatnikami. Wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
z
7
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami gorącej (nie wrzącej!) wody i odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
z
7
W misce wymieszaj przy pomocy miksera twaróg, cukier, Cukier wanilinowy WINIARY. Dodaj śmietankę i ubijaj aż otrzymasz gładką masę.
Krok 6
z
7
Dodaj Żelatynę (nie musisz, ale sernik będzie lepiej utrzymywał formę). Na koniec dodaj jeszcze ok. 100g jagód i wymieszaj. Przełóż masę do tortownicy i włóż na noc do lodówki.
Krok 7
z
7
Przed podaniem (delikatnie wyjmij z tortownicy!) wyłóż sernik jagodami i ozdób listkami mięty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0