Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
8
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Serniki bez pieczenia nie tylko ułatwiają zadanie w kuchni, ale też uprzyjemniają podwieczorki latem! Serniki bez pieczenia są orzeźwiające i ochładzające, słodkie dzięki śmietankowo-serowej masie z cukrem i pyszne nie do opisania dzięki sezonowym owocom. Jednym z nich jest sernik jagodowy bez pieczenia, przygotowywany z chrupiącym spodem z herbatników lub ciastek typu digestive. Na wierzch sernika na zimno możesz wyłożyć nawet więcej jagód i opcjonalnie dodać też inne owoce.
Przygotowanie
702 min
Krok 1
15 min
Herbatniki lub ciasteczka pokrusz w blenderze lub ręcznie, połącz z roztopionym masłem.
Krok 2
5 min
Przygotuj tortownicę o przekroju ok. 22 cm. Wyłóż dno papierem do pieczenia.
Krok 3
70 min
Wyłóż równo dno tortownicy herbatnikami. Wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
35 min
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami gorącej (nie wrzącej!) wody i odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
12 min
W misce wymieszaj przy pomocy miksera twaróg, cukier, Cukier wanilinowy WINIARY. Dodaj śmietankę i ubijaj aż otrzymasz gładką masę.
Krok 6
550 min
Dodaj Żelatynę (nie musisz, ale sernik będzie lepiej utrzymywał formę). Na koniec dodaj jeszcze ok. 100g jagód i wymieszaj. Przełóż masę do tortownicy i włóż na noc do lodówki.
Krok 7
15 min
Przed podaniem (delikatnie wyjmij z tortownicy!) wyłóż sernik jagodami i ozdób listkami mięty.
Krok 1
z
7
Herbatniki lub ciasteczka pokrusz w blenderze lub ręcznie, połącz z roztopionym masłem.
Krok 2
z
7
Przygotuj tortownicę o przekroju ok. 22 cm. Wyłóż dno papierem do pieczenia.
Krok 3
z
7
Wyłóż równo dno tortownicy herbatnikami. Wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
z
7
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami gorącej (nie wrzącej!) wody i odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
z
7
W misce wymieszaj przy pomocy miksera twaróg, cukier, Cukier wanilinowy WINIARY. Dodaj śmietankę i ubijaj aż otrzymasz gładką masę.
Krok 6
z
7
Dodaj Żelatynę (nie musisz, ale sernik będzie lepiej utrzymywał formę). Na koniec dodaj jeszcze ok. 100g jagód i wymieszaj. Przełóż masę do tortownicy i włóż na noc do lodówki.
Krok 7
z
7
Przed podaniem (delikatnie wyjmij z tortownicy!) wyłóż sernik jagodami i ozdób listkami mięty.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0