Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik jagodowy bez pieczenia

(0)
11 godz 42 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
10  g
Żelatyna
200  g
Ciastka zwykłe lub maślane
100  g
Masło
600  g
Twaróg sernikowy
80  g
Cukier puder
280  ml
Śmietana 36%
300  g
Jagody

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.09 g
Węglowodany
36.27 g
Tłuszcze
35.7 g
Wartość energetyczna
498.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

702 min
Krok 1
15 min
Herbatniki lub ciasteczka pokrusz w blenderze lub ręcznie, połącz z roztopionym masłem.
Krok 2
5 min
Przygotuj tortownicę o przekroju ok. 22 cm. Wyłóż dno papierem do pieczenia.
Krok 3
70 min
Wyłóż równo dno tortownicy herbatnikami. Wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
35 min
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami gorącej (nie wrzącej!) wody i odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
12 min
W misce wymieszaj przy pomocy miksera twaróg, cukier, Cukier wanilinowy WINIARY. Dodaj śmietankę i ubijaj aż otrzymasz gładką masę.
Krok 6
550 min
Dodaj Żelatynę (nie musisz, ale sernik będzie lepiej utrzymywał formę). Na koniec dodaj jeszcze ok. 100g jagód i wymieszaj. Przełóż masę do tortownicy i włóż na noc do lodówki.
Krok 7
15 min
Przed podaniem (delikatnie wyjmij z tortownicy!) wyłóż sernik jagodami i ozdób listkami mięty.
Sernik jagodowy bez pieczenia

Krok 1 z 7

Herbatniki lub ciasteczka pokrusz w blenderze lub ręcznie, połącz z roztopionym masłem.

Sernik jagodowy bez pieczenia

Krok 2 z 7

Przygotuj tortownicę o przekroju ok. 22 cm. Wyłóż dno papierem do pieczenia.

Sernik jagodowy bez pieczenia

Krok 3 z 7

Wyłóż równo dno tortownicy herbatnikami. Wstaw do lodówki na godzinę.

Sernik jagodowy bez pieczenia

Krok 4 z 7

Żelatynę zalej kilkoma łyżkami gorącej (nie wrzącej!) wody i odstaw do ostygnięcia.

Sernik jagodowy bez pieczenia

Krok 5 z 7

W misce wymieszaj przy pomocy miksera twaróg, cukier, Cukier wanilinowy WINIARY. Dodaj śmietankę i ubijaj aż otrzymasz gładką masę.

Sernik jagodowy bez pieczenia

Krok 6 z 7

Dodaj Żelatynę (nie musisz, ale sernik będzie lepiej utrzymywał formę). Na koniec dodaj jeszcze ok. 100g jagód i wymieszaj. Przełóż masę do tortownicy i włóż na noc do lodówki.

Sernik jagodowy bez pieczenia

Krok 7 z 7

Przed podaniem (delikatnie wyjmij z tortownicy!) wyłóż sernik jagodami i ozdób listkami mięty.

Serniki bez pieczenia nie tylko ułatwiają zadanie w kuchni, ale też uprzyjemniają podwieczorki latem! Serniki bez pieczenia są orzeźwiające i ochładzające, słodkie dzięki śmietankowo-serowej masie z cukrem i pyszne nie do opisania dzięki sezonowym owocom. Jednym z nich jest sernik jagodowy bez pieczenia, przygotowywany z chrupiącym spodem z herbatników lub ciastek typu digestive. Na wierzch sernika na zimno możesz wyłożyć nawet więcej jagód i opcjonalnie dodać też inne owoce.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha