Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
„Sernik” z kaszą jaglaną
Dodaj do CookBook

„Sernik” z kaszą jaglaną

(0)
4 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

14 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8  łyżeczek
Żelatyna WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Galaretka o smaku malinowym WINIARY
2  szklanek
Kasza jaglana
4  szklanek
Mleko
800  g
Jogurt grecki
1  szklanka
Cukier
500  g
Maliny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
44.7 g
Wartość energetyczna
309.2 kcal
Tłuszcze
6.6 g
Białko
15.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik bez sera z kaszą jaglaną? Dlaczego nie! Mamy pomysł na niecodzienny, ale łatwy w przygotowaniu deser, który swoim wyglądem zachwyci całą rodzinę. Do jego przygotowania wykorzystaj Żelatynę WINIARY i Cukier wanilinowy WINIARY. Deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego udekoruj pyszną Galaretką o smaku malinowym WINIARY i świeżymi malinami. Dodatkowo, do dekoracji sernika możesz użyć świeżej mięty lub melisy. Smacznego!

Przygotowanie

245 min
  • Krok 1

    5 min
    Kaszę przepłucz zimną wodą, odsącz. Przelej wrzątkiem, odsącz.
  • Krok 2

    15 min
    Zagotuj mleko, przełóż kaszę i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając, następnie ostudź.
  • Krok 3

    5 min
    Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody.
  • Krok 4

    5 min
    Kaszę połącz z jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym, zmiksuj, i dodaj żelatynę miksując. Przełóż do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
  • Krok 5

    5 min
    Na wierzchu rozłóż maliny lub inne owoce, na które masz ochotę. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
  • Krok 6

    10 min
    Galaretki rozpuść w 3 szklankach wody, ostudź i prawie gęstniejącymi zalej owoce.
  • Krok 7

    200 min
    Wstaw do lodówki na ok. 3 godz. Porcje sernika udekoruj listkiem mięty lub melisy.
„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 1 z 7

Kaszę przepłucz zimną wodą, odsącz. Przelej wrzątkiem, odsącz.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 2 z 7

Zagotuj mleko, przełóż kaszę i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając, następnie ostudź.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 3 z 7

Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 4 z 7

Kaszę połącz z jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym, zmiksuj, i dodaj żelatynę miksując. Przełóż do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 5 z 7

Na wierzchu rozłóż maliny lub inne owoce, na które masz ochotę. Wstaw do lodówki do schłodzenia.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 6 z 7

Galaretki rozpuść w 3 szklankach wody, ostudź i prawie gęstniejącymi zalej owoce.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 7 z 7

Wstaw do lodówki na ok. 3 godz. Porcje sernika udekoruj listkiem mięty lub melisy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Weekend
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu