Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik bez sera z kaszą jaglaną? Dlaczego nie! Mamy pomysł na niecodzienny, ale łatwy w przygotowaniu deser, który swoim wyglądem zachwyci całą rodzinę. Do jego przygotowania wykorzystaj Żelatynę WINIARY i Cukier wanilinowy WINIARY. Deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego udekoruj pyszną Galaretką o smaku malinowym WINIARY i świeżymi malinami. Dodatkowo, do dekoracji sernika możesz użyć świeżej mięty lub melisy. Smacznego!
Zagotuj mleko, przełóż kaszę i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając, następnie ostudź.
Krok 3
z
7
Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody.
Krok 4
z
7
Kaszę połącz z jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym, zmiksuj, i dodaj żelatynę miksując. Przełóż do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
Krok 5
z
7
Na wierzchu rozłóż maliny lub inne owoce, na które masz ochotę. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
Krok 6
z
7
Galaretki rozpuść w 3 szklankach wody, ostudź i prawie gęstniejącymi zalej owoce.
Krok 7
z
7
Wstaw do lodówki na ok. 3 godz. Porcje sernika udekoruj listkiem mięty lub melisy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0