Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

„Sernik” z kaszą jaglaną

0
245 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 łyżeczek
Żelatyna Winiary
1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
2 szklanek
Kasza jaglana
4 szklanek
Mleko
800 g
Jogurt grecki
1 szklanka
Cukier
500 g
Maliny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
11.5 g
Węglowodany
39.98 g
Tłuszcze
5.76 g
Wartość energetyczna
267.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

245 min
Krok 1
5 min
Kaszę przepłucz zimną wodą, odsącz. Przelej wrzątkiem, odsącz.
Krok 2
15 min
Zagotuj mleko, przełóż kaszę i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając, następnie ostudź.
Krok 3
5 min
Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody.
Krok 4
5 min
Kaszę połącz z jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym, zmiksuj, i dodaj żelatynę miksując. Przełóż do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
Krok 5
5 min
Na wierzchu rozłóż maliny lub inne owoce, na które masz ochotę. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
Krok 6
10 min
Galaretki rozpuść w 3 szklankach wody, ostudź i prawie gęstniejącymi zalej owoce.
Krok 7
200 min
Wstaw do lodówki na ok. 3 godz. Porcje sernika udekoruj listkiem mięty lub melisy.
„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 1 z 7

Kaszę przepłucz zimną wodą, odsącz. Przelej wrzątkiem, odsącz.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 2 z 7

Zagotuj mleko, przełóż kaszę i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając, następnie ostudź.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 3 z 7

Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 4 z 7

Kaszę połącz z jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym, zmiksuj, i dodaj żelatynę miksując. Przełóż do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 5 z 7

Na wierzchu rozłóż maliny lub inne owoce, na które masz ochotę. Wstaw do lodówki do schłodzenia.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 6 z 7

Galaretki rozpuść w 3 szklankach wody, ostudź i prawie gęstniejącymi zalej owoce.

„Sernik” z kaszą jaglaną

Krok 7 z 7

Wstaw do lodówki na ok. 3 godz. Porcje sernika udekoruj listkiem mięty lub melisy.

Sernik bez sera z kaszą jaglaną? Dlaczego nie! Mamy pomysł na niecodzienny, ale łatwy w przygotowaniu deser, który swoim wyglądem zachwyci całą rodzinę. Do jego przygotowania wykorzystaj Żelatynę WINIARY i Cukier wanilinowy WINIARY. Deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego udekoruj pyszną Galaretką o smaku malinowym WINIARY i świeżymi malinami. Dodatkowo, do dekoracji sernika możesz użyć świeżej mięty lub melisy. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika