
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sernik na zimno z galaretką i owocami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Możesz przygotować go na specjalną, świąteczną okazję lub jako słodką przekąskę na co dzień, dla własnej przyjemności. Przechowywany w lodówce, długo zachowa świeżość, więc spokojnie zrobisz go z wyprzedzeniem lub będziesz delektować się jego smakiem przez kolejne dni.
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
3 minKrok 6
5 minKrok 7
5 min
Krok 1 z 7
Żelatynę WINIARY rozpuść w 0,5 szklanki zimnej wody. Podgrzej ją, ale nie gotuj, i mieszaj aż się rozpuści. Pozostaw do wystudzenia.

Krok 2 z 7
Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj Cukier wanilinowy WINIARY.

Krok 3 z 7
Odrobinę serka dodaj do rozpuszczonej w wiedzie żelatyny, a resztę do ubitej śmietany. Wymieszaj je oddzielnie, a następnie połącz wszystko ze sobą.

Krok 4 z 7
Tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia - również po bokach. Na spodzie ułóż ściśle biszkopty - może je połapać na mniejsze części, aby dokładnie pokryć powierzchnię.

Krok 5 z 7
Na biszkopty wyłóż przygotowaną masę serową. Wstaw tortownicę do lodówki na minimum 1,5 godziny, aby masa stężała.

Krok 6 z 7
Galaretkę smak truskawkowy WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu. Poczekaj aż wystygnie i wstaw do lodówki, do czasu aż lekko zgęstnieje.

Krok 7 z 7
Owoce, jeśli są duże, jak np. truskawki, pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż je na wierzchu sernika i zalej tężejącą galaretką. Odstaw sernik do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0