Sernik na zimno z galaretką i owocami

(0)
4 godz 30 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400  g
Serek homogenizowany
300  g
Śmietana 36%
1  opakowanie
2  łyżek
250  g
Biszkopty
250  g
Ulubiowe Owoce (truskawki, porzeczki, borówki, maliny)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.77 g
Węglowodany
27.39 g
Tłuszcze
18.67 g
Wartość energetyczna
332.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik na zimno, w dodatku z owocami i galaretką, to doskonały sposób na lekki, orzeźwiający deser na cieplejsze dni. W dodatku jego przygotowania nie wymaga wysiłku, a jedynie trochę cierpliwości w oczekiwaniu na stężenie delikatnej masy na bazie serka homogenizowanego oraz pysznej Galaretki WINIARY. Wypróbuj nasz przepis na sernik na zimno, bo warto poczekać na efekt końcowy.

Możesz przygotować go na specjalną, świąteczną okazję lub jako słodką przekąskę na co dzień, dla własnej przyjemności. Przechowywany w lodówce, długo zachowa świeżość, więc spokojnie zrobisz go z wyprzedzeniem lub będziesz delektować się jego smakiem przez kolejne dni.
Gotujmy

Przygotowanie

270 min
Krok 1
10 min
Żelatynę WINIARY rozpuść w 0,5 szklanki zimnej wody. Podgrzej ją, ale nie gotuj, i mieszaj aż się rozpuści. Pozostaw do wystudzenia.
Krok 2
5 min
Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj Cukier wanilinowy WINIARY.
Krok 3
5 min
Odrobinę serka dodaj do rozpuszczonej w wiedzie żelatyny, a resztę do ubitej śmietany. Wymieszaj je oddzielnie, a następnie połącz wszystko ze sobą.
Krok 4
5 min
Tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia - również po bokach. Na spodzie ułóż ściśle biszkopty - może je połapać na mniejsze części, aby dokładnie pokryć powierzchnię.
Krok 5
3 min
Na biszkopty wyłóż przygotowaną masę serową. Wstaw tortownicę do lodówki na minimum 1,5 godziny, aby masa stężała.
Krok 6
5 min
Galaretkę smak truskawkowy WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu. Poczekaj aż wystygnie i wstaw do lodówki, do czasu aż lekko zgęstnieje.
Krok 7
5 min
Owoce, jeśli są duże, jak np. truskawki, pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż je na wierzchu sernika i zalej tężejącą galaretką. Odstaw sernik do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała.
Sernik na zimno z galaretką i owocami

Krok 1 z 7

Żelatynę WINIARY rozpuść w 0,5 szklanki zimnej wody. Podgrzej ją, ale nie gotuj, i mieszaj aż się rozpuści. Pozostaw do wystudzenia.

Sernik na zimno z galaretką i owocami

Krok 2 z 7

Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj Cukier wanilinowy WINIARY.

Sernik na zimno z galaretką i owocami

Krok 3 z 7

Odrobinę serka dodaj do rozpuszczonej w wiedzie żelatyny, a resztę do ubitej śmietany. Wymieszaj je oddzielnie, a następnie połącz wszystko ze sobą.

Sernik na zimno z galaretką i owocami

Krok 4 z 7

Tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia - również po bokach. Na spodzie ułóż ściśle biszkopty - może je połapać na mniejsze części, aby dokładnie pokryć powierzchnię.

Sernik na zimno z galaretką i owocami

Krok 5 z 7

Na biszkopty wyłóż przygotowaną masę serową. Wstaw tortownicę do lodówki na minimum 1,5 godziny, aby masa stężała.

Sernik na zimno z galaretką i owocami

Krok 6 z 7

Galaretkę smak truskawkowy WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu. Poczekaj aż wystygnie i wstaw do lodówki, do czasu aż lekko zgęstnieje.

Sernik na zimno z galaretką i owocami

Krok 7 z 7

Owoce, jeśli są duże, jak np. truskawki, pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż je na wierzchu sernika i zalej tężejącą galaretką. Odstaw sernik do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika