Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żelatynę WINIARY rozpuść w 0,5 szklanki zimnej wody. Podgrzej ją, ale nie gotuj, i mieszaj aż się rozpuści. Pozostaw do wystudzenia.
Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj Cukier wanilinowy WINIARY.
Odrobinę serka dodaj do rozpuszczonej w wiedzie żelatyny, a resztę do ubitej śmietany. Wymieszaj je oddzielnie, a następnie połącz wszystko ze sobą.
Tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia - również po bokach. Na spodzie ułóż ściśle biszkopty - może je połapać na mniejsze części, aby dokładnie pokryć powierzchnię.
Na biszkopty wyłóż przygotowaną masę serową. Wstaw tortownicę do lodówki na minimum 1,5 godziny, aby masa stężała.
Galaretkę smak truskawkowy WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu. Poczekaj aż wystygnie i wstaw do lodówki, do czasu aż lekko zgęstnieje.
Owoce, jeśli są duże, jak np. truskawki, pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż je na wierzchu sernika i zalej tężejącą galaretką. Odstaw sernik do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała.