Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik na zimno, w dodatku z owocami i galaretką, to doskonały sposób na lekki, orzeźwiający deser na cieplejsze dni. W dodatku jego przygotowania nie wymaga wysiłku, a jedynie trochę cierpliwości w oczekiwaniu na stężenie delikatnej masy na bazie serka homogenizowanego oraz pysznej Galaretki WINIARY. Wypróbuj nasz przepis na sernik na zimno, bo warto poczekać na efekt końcowy.
Możesz przygotować go na specjalną, świąteczną okazję lub jako słodką przekąskę na co dzień, dla własnej przyjemności. Przechowywany w lodówce, długo zachowa świeżość, więc spokojnie zrobisz go z wyprzedzeniem lub będziesz delektować się jego smakiem przez kolejne dni.
Przygotowanie
270 min
Krok 1
10 min
Żelatynę WINIARY rozpuść w 0,5 szklanki zimnej wody. Podgrzej ją, ale nie gotuj, i mieszaj aż się rozpuści. Pozostaw do wystudzenia.
Krok 2
5 min
Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj Cukier wanilinowy WINIARY.
Krok 3
5 min
Odrobinę serka dodaj do rozpuszczonej w wiedzie żelatyny, a resztę do ubitej śmietany. Wymieszaj je oddzielnie, a następnie połącz wszystko ze sobą.
Krok 4
5 min
Tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia - również po bokach. Na spodzie ułóż ściśle biszkopty - może je połapać na mniejsze części, aby dokładnie pokryć powierzchnię.
Krok 5
3 min
Na biszkopty wyłóż przygotowaną masę serową. Wstaw tortownicę do lodówki na minimum 1,5 godziny, aby masa stężała.
Krok 6
5 min
Galaretkę smak truskawkowy WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu. Poczekaj aż wystygnie i wstaw do lodówki, do czasu aż lekko zgęstnieje.
Krok 7
5 min
Owoce, jeśli są duże, jak np. truskawki, pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż je na wierzchu sernika i zalej tężejącą galaretką. Odstaw sernik do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała.
Krok 1
z
7
Żelatynę WINIARY rozpuść w 0,5 szklanki zimnej wody. Podgrzej ją, ale nie gotuj, i mieszaj aż się rozpuści. Pozostaw do wystudzenia.
Krok 2
z
7
Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj Cukier wanilinowy WINIARY.
Krok 3
z
7
Odrobinę serka dodaj do rozpuszczonej w wiedzie żelatyny, a resztę do ubitej śmietany. Wymieszaj je oddzielnie, a następnie połącz wszystko ze sobą.
Krok 4
z
7
Tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia - również po bokach. Na spodzie ułóż ściśle biszkopty - może je połapać na mniejsze części, aby dokładnie pokryć powierzchnię.
Krok 5
z
7
Na biszkopty wyłóż przygotowaną masę serową. Wstaw tortownicę do lodówki na minimum 1,5 godziny, aby masa stężała.
Krok 6
z
7
Galaretkę smak truskawkowy WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu. Poczekaj aż wystygnie i wstaw do lodówki, do czasu aż lekko zgęstnieje.
Krok 7
z
7
Owoce, jeśli są duże, jak np. truskawki, pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż je na wierzchu sernika i zalej tężejącą galaretką. Odstaw sernik do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0