Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik budyniowy

Sernik budyniowy

(2)
2 godz 59 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest @TYSIAGOTUJE.PL

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

14 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Ser z wiaderka
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
4 
Duże jaja
300  ml
Mleko do budyniu
150  ml
Śmietana kremówka 30%
0.75  szklanka
Cukier puder
2  łyżek
Mąka ziemniaczana
220  g
Ciasteczka pełnoziarniste lub maślane
120  g
Masło
150  g
Serek mascarpone
100  ml
Śmietanka 30%
150  g
Ulubione owoce do dekoracji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.55 g
Węglowodany
30.81 g
Tłuszcze
35.15 g
Wartość energetyczna
478.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chyba każdy ma swój ulubiony rodzaj sernika. Sernik baskijski, krakowski, wiedeński, amerykański, ze słonym karmelem, wreszcie sernik budyniowy to tylko niektóre z możliwości. Zjedz je wszystkie - zacznij od sernika budyniowego, na który podajemy przepis. Zniknie ze stołu w mgnieniu oka!

Przygotowanie

179 min
  • Krok 1

    20 min
    Ugotuj jeden budyń według wskazówek na opakowaniu, wykorzystując tylko 300 ml mleka. Pozostaw do przestygnięcia.
  • Krok 2

    30 min
    Przygotuj spód ciasta: dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Z zewnątrz formę owiń folią aluminiową, aby w trakcie pieczenia nie wyciekło masło. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Ciastka zmiel w malakserze lub pokrusz na ciasteczkową mączkę. Połącz z roztopionym masłem, wymieszaj na konsystencję mokrego piasku. Dno i boki tortownicy wyłóż ciasteczkową masą, dociśnij. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C.
  • Krok 3

    7 min
    Przygotuj masę: do większej miski przełóż ser, śmietankę, zimny budyń, jajka, cukier, proszek budyniowy (1 opakowanie) oraz mąkę. Zmiksuj krótko wszystkie składniki, tylko do połączenia masy, która powinna być aksamitna i bez grudek. Wylej na podpieczony wcześniej spód.
  • Krok 4

    70 min
    Sernik piecz przez 70 minut w 170 stopniach C (grzanie góra-dół). Na dnie piekarnika ustaw jednocześnie naczynie żaroodporne z zimną wodą. Jeżeli sernik przyrumieni się zbyt mocno, przykryj go folią aluminiową i kontynuuj pieczenie.
  • Krok 5

    45 min
    Studź przez 45 minut przy otwartych drzwiach piekarnika. Pozostaw do przestygnięcia.
  • Krok 6

    7 min
    Mascarpone i śmietankę ubij na sztywno, udekoruj kremem zimny sernik. Na wierzch ułóż ulubione owoce.
Sernik budyniowy

Krok 1 z 6

Ugotuj jeden budyń według wskazówek na opakowaniu, wykorzystując tylko 300 ml mleka. Pozostaw do przestygnięcia.

Sernik budyniowy

Krok 2 z 6

Przygotuj spód ciasta: dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Z zewnątrz formę owiń folią aluminiową, aby w trakcie pieczenia nie wyciekło masło. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Ciastka zmiel w malakserze lub pokrusz na ciasteczkową mączkę. Połącz z roztopionym masłem, wymieszaj na konsystencję mokrego piasku. Dno i boki tortownicy wyłóż ciasteczkową masą, dociśnij. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C.

Sernik budyniowy

Krok 3 z 6

Składniki: Ser z wiaderka, Duże jaja, Mąka ziemniaczana, Śmietana kremówka 30%, Cukier puder

Przygotuj masę: do większej miski przełóż ser, śmietankę, zimny budyń, jajka, cukier, proszek budyniowy (1 opakowanie) oraz mąkę. Zmiksuj krótko wszystkie składniki, tylko do połączenia masy, która powinna być aksamitna i bez grudek. Wylej na podpieczony wcześniej spód.

Sernik budyniowy

Krok 4 z 6

Sernik piecz przez 70 minut w 170 stopniach C (grzanie góra-dół). Na dnie piekarnika ustaw jednocześnie naczynie żaroodporne z zimną wodą. Jeżeli sernik przyrumieni się zbyt mocno, przykryj go folią aluminiową i kontynuuj pieczenie.

Sernik budyniowy

Krok 5 z 6

Studź przez 45 minut przy otwartych drzwiach piekarnika. Pozostaw do przestygnięcia.

Sernik budyniowy

Krok 6 z 6

Mascarpone i śmietankę ubij na sztywno, udekoruj kremem zimny sernik. Na wierzch ułóż ulubione owoce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik z karmelem i orzechami

    Sernik z karmelem i orzechami

    2 godz Średni
  • Wiosenny torcik z kremem budyniowym i truskawkami blogera Kraina Sosny

    Wiosenny torcik z kremem budyniowym i truskawkami blogera Kraina Sosny

    1 godz 10 min Średni
  • Sernik - New York Cheesecake

    Sernik - New York Cheesecake

    3 godz 55 min
  • Sernik z Princessą Zebrą

    Sernik z Princessą Zebrą

    6 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu