Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pikantna lasagne

0
1 godz 20 min

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  słoik
Sos Boloński pikantny WINIARY
400  g
Mięso mielone wieprzowe
200  g
Makaron do lasagne
150  g
Ser cheddar tarty
2  łyżek
Oliwa z oliwek
2  szklanek
Mleko
2  łyżek
Masło
2  łyżek
Mąka pszenna
1  szczypta
Mielona gałka muszkatołowa
0.25  pęczek
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.74 g
Węglowodany
41.7 g
Tłuszcze
34.66 g
Wartość energetyczna
579.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Step1
10 min
Podsmaż mięso na oliwie.
Step2
10 min
Dodaj pikantny sos boloński Winiary i dobrze wymieszaj. Gotuj przez kolejne 10 minut na małym ogniu. Dodaj posiekaną pietruszkę.
Step3
10 min
Do gotującej się wody dodaj makaron do lasagne i gotuj według instrukcji na opakowaniu.
Step4
10 min
Przygotuj beszamel - w garnuszku rozpuść masło, dodaj mąkę. Podsmaż mieszając przez minutę, dodaj mleko i dobrze wymieszaj. Zagotuj i dopraw gałką.
Step5
10 min
W naczyniu do pieczenia wyłóż warstwę sosu beszamelowego, na niej połóż warstwę makaronu, następnie sosu z mięsem. Posyp tartym serem i powtórz jeszcze 2 razy cały proces, zakończ warstwą beszamelu i sera.
Step6
30 min
Piecz przez 30 minut w 180 stopniach, tryb góra / dół.
Pikantna lasagne

Step1 z 6

Podsmaż mięso na oliwie.

Pikantna lasagne

Step2 z 6

Dodaj pikantny sos boloński Winiary i dobrze wymieszaj. Gotuj przez kolejne 10 minut na małym ogniu. Dodaj posiekaną pietruszkę.

Pikantna lasagne

Step3 z 6

Do gotującej się wody dodaj makaron do lasagne i gotuj według instrukcji na opakowaniu.

Pikantna lasagne

Step4 z 6

Przygotuj beszamel - w garnuszku rozpuść masło, dodaj mąkę. Podsmaż mieszając przez minutę, dodaj mleko i dobrze wymieszaj. Zagotuj i dopraw gałką.

Pikantna lasagne

Step5 z 6

W naczyniu do pieczenia wyłóż warstwę sosu beszamelowego, na niej połóż warstwę makaronu, następnie sosu z mięsem. Posyp tartym serem i powtórz jeszcze 2 razy cały proces, zakończ warstwą beszamelu i sera.

Pikantna lasagne

Step6 z 6

Piecz przez 30 minut w 180 stopniach, tryb góra / dół.

Sprawdź przepis na wyjątkową, ostrą lasagnę z pikantnym sosem bolońskim Winiary i zaskocz rodzinę przepisem na efektowny obiad. Sprawdź też jak zrobić lasagne w klasycznym wydaniu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika