Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz ukraiński w pikantnej wersji z delikatnymi uszkami nadzianymi pastą z czarnej fasoli.
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
W garnku na maśle zeszklić pokrojoną w cebulę i starte obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę oraz selera. Dodać obrane i pokrojone buraki, zalać gorącym bulionem (2 l) i zagotować.
Krok 2
25 min
Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną fasolkę szparagową, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i chili do smaku. Gotować do miękkości warzyw na małym ogniu ok. 20 min. Dodać pomidory w puszce i przygotowany wcześniej barszcz WINIARY, gotować jeszcze 5 min.
Krok 3
35 min
Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Cebulę zeszklić na maśle, dodać odsączoną i przetartą przez sito fasolę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta i farszu przygotować uszka, gotować je na osolonym wrzątku ok 3 min. od wypłynięcia.
Krok 4
5 min
Gotowy barszcz podawać z kleksem kwaśnej śmietany, pietruszką i uszkami.
Krok 1
z
4
W garnku na maśle zeszklić pokrojoną w cebulę i starte obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę oraz selera. Dodać obrane i pokrojone buraki, zalać gorącym bulionem (2 l) i zagotować.
Krok 2
z
4
Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną fasolkę szparagową, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i chili do smaku. Gotować do miękkości warzyw na małym ogniu ok. 20 min. Dodać pomidory w puszce i przygotowany wcześniej barszcz WINIARY, gotować jeszcze 5 min.
Krok 3
z
4
Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Cebulę zeszklić na maśle, dodać odsączoną i przetartą przez sito fasolę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta i farszu przygotować uszka, gotować je na osolonym wrzątku ok 3 min. od wypłynięcia.
Krok 4
z
4
Gotowy barszcz podawać z kleksem kwaśnej śmietany, pietruszką i uszkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0