Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

(0)
1 godz 20 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest netka

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

7 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6  łyżek
Bulion wołowy w słoiku WINIARY
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
1 
Cebula
100  g
Kapusta włoska
1  szklanka
Fasolka szparagowa zielona
2 
Buraki
400  g
Pomidory krojone z puszki
1  ząbek
Czosnek
2  łyżek
Masło
trochę
Kwaśna Śmietana 18%
0.33  łyżeczka
Chili
1  szklanka
Mąka
0.5  szklanka
Woda
1  łyżka
Olej
1  puszka
Czarna fasola
1 
Cebula
1  łyżka
Masło
trochę
Natka pietruszki
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
trochę
Sól i pieprz do smaku
300  g
Seler
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
17.6 g
Węglowodany
68.5 g
Tłuszcze
9.3 g
Wartość energetyczna
433.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Barszcz ukraiński w pikantnej wersji z delikatnymi uszkami nadzianymi pastą z czarnej fasoli.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    15 min
    W garnku na maśle zeszklić pokrojoną w cebulę i starte obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę oraz selera. Dodać obrane i pokrojone buraki, zalać gorącym bulionem (2 l) i zagotować.
  • Krok 2

    25 min
    Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną fasolkę szparagową, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i chili do smaku. Gotować do miękkości warzyw na małym ogniu ok. 20 min. Dodać pomidory w puszce i przygotowany wcześniej barszcz WINIARY, gotować jeszcze 5 min.
  • Krok 3

    35 min
    Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Cebulę zeszklić na maśle, dodać odsączoną i przetartą przez sito fasolę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta i farszu przygotować uszka, gotować je na osolonym wrzątku ok 3 min. od wypłynięcia.
  • Krok 4

    5 min
    Gotowy barszcz podawać z kleksem kwaśnej śmietany, pietruszką i uszkami.
Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

Krok 1 z 4

W garnku na maśle zeszklić pokrojoną w cebulę i starte obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę oraz selera. Dodać obrane i pokrojone buraki, zalać gorącym bulionem (2 l) i zagotować.

Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

Krok 2 z 4

Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną fasolkę szparagową, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i chili do smaku. Gotować do miękkości warzyw na małym ogniu ok. 20 min. Dodać pomidory w puszce i przygotowany wcześniej barszcz WINIARY, gotować jeszcze 5 min.

Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

Krok 3 z 4

Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Cebulę zeszklić na maśle, dodać odsączoną i przetartą przez sito fasolę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta i farszu przygotować uszka, gotować je na osolonym wrzątku ok 3 min. od wypłynięcia.

Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

Krok 4 z 4

Gotowy barszcz podawać z kleksem kwaśnej śmietany, pietruszką i uszkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa ziemniaczana z majerankiem i kiełbasą

    Zupa ziemniaczana z majerankiem i kiełbasą

    1 godz Łatwy
  • Barszcz ukraiński z ziemniakami i fasolą

    Barszcz ukraiński z ziemniakami i fasolą

    1 godz 37 min Łatwy
  • Barszcz na miodzie

    Barszcz na miodzie

    1 godz 3 min Łatwy
  • Wegetariańska grochówka z fasoli mung

    Wegetariańska grochówka z fasoli mung

    1 godz 9 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu