Barszczyk czerwony z soku z buraków
37min
Łatwy
6 łyżek
500 ml
Sok z buraków
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
0.5 pęczek
Pietruszka
.
Wartości odżywcze
Białko
1.79 g
Węglowodany
8.88 g
Tłuszcze
0.43 g
Wartość energetyczna
51.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
16 min
Buraki czerwone należy obrać i wycisnąć z nich sok - potrzebujemy około 500 ml.
Krok 2
10 min
Bulion doprowadzamy do zagotowania, a następnie wlewamy sok z buraków.
Krok 3
10 min
Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem - dodajemy zieloną pietruszkę, Doprawiamy do smaku wg uznania na pikantnie bądź łagodnie.
Krok 4
1 min
Podajemy z uszkami bądź z krokietami.
Pyszny barszczyk.
Komentarze 0