Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Racuszki z dyni

Racuszki z dyni

(3)
1 godz 15 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest JustynaL

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
200  g
Mus z dyni
3  łyżek
Jogurt naturalny
1  szklanka
Mąka
2 
Jajko
3  płaskich łyżek
Masło
3  płaskich łyżek
Cukier
1  szczypta
Sól
3  płaskich łyżek
Olej
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.79 g
Węglowodany
39.74 g
Tłuszcze
25.15 g
Wartość energetyczna
401.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Puszyste racuchy dyniowe w słodkim wydaniu smakują wybornie. Podane prosto z patelni z ulubionymi dodatkami sycą i poprawiają nastrój.

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    60 min
    Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z jogurtem naturalnym na gładki mus.
  • Krok 2

    5 min
    Mus dyniowy przełożyć do miski, dodać jajka, miękkie masło, cukier, szczyptę soli, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę.
  • Krok 3

    10 min
    Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć racuszki na złoty kolor. Podawać z powidłami lub miodem, oprószyć cukrem pudrem.
Racuszki z dyni

Krok 1 z 3

Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z jogurtem naturalnym na gładki mus.

Racuszki z dyni

Krok 2 z 3

Mus dyniowy przełożyć do miski, dodać jajka, miękkie masło, cukier, szczyptę soli, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę.

Racuszki z dyni

Krok 3 z 3

Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć racuszki na złoty kolor. Podawać z powidłami lub miodem, oprószyć cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Śniadanie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Dynia hokkaido pieczona w piekarniku

    Dynia hokkaido pieczona w piekarniku

    46 min Łatwy
  • Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą

    Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą

    45 min Łatwy
  • Muffinki dyniowe

    Muffinki dyniowe

    1 godz 27 min Łatwy
  • Ciasto z nadzieniem dyniowym

    Ciasto z nadzieniem dyniowym

    2 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu