Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Racuszki z dyni

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
200 g
Mus z dyni
3 łyżek
Jogurt naturalny
1 szklanka
Mąka
2 
Jajko
3 płaskich łyżek
Masło
3 płaskich łyżek
Cukier
1 szczypta
Sól
3 płaskich łyżek
Olej
1 trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
8.79 g
Węglowodany
37.24 g
Tłuszcze
27.64 g
Wartość energetyczna
401.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
60 min
Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z jogurtem naturalnym na gładki mus.
Krok 2
5 min
Mus dyniowy przełożyć do miski, dodać jajka, miękkie masło, cukier, szczyptę soli, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę.
Krok 3
10 min
Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć racuszki na złoty kolor. Podawać z powidłami lub miodem, oprószyć cukrem pudrem.
Racuszki z dyni

Krok 1 z 3

Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z jogurtem naturalnym na gładki mus.

Racuszki z dyni

Krok 2 z 3

Mus dyniowy przełożyć do miski, dodać jajka, miękkie masło, cukier, szczyptę soli, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę.

Racuszki z dyni

Krok 3 z 3

Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć racuszki na złoty kolor. Podawać z powidłami lub miodem, oprószyć cukrem pudrem.

Puszyste racuchy dyniowe w słodkim wydaniu smakują wybornie. Podane prosto z patelni z ulubionymi dodatkami sycą i poprawiają nastrój.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika