Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Racuszki z dyni

(3)
1 godz 15 min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest JustynaL
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  łyżeczek
200  g
Mus z dyni
3  łyżek
Jogurt naturalny
1  szklanka
Mąka
2 
Jajko
3  płaskich łyżek
Masło
3  płaskich łyżek
Cukier
1  szczypta
Sól
3  płaskich łyżek
Olej
trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.79 g
Węglowodany
39.74 g
Tłuszcze
25.15 g
Wartość energetyczna
401.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
60 min
Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z jogurtem naturalnym na gładki mus.
Krok 2
5 min
Mus dyniowy przełożyć do miski, dodać jajka, miękkie masło, cukier, szczyptę soli, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę.
Krok 3
10 min
Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć racuszki na złoty kolor. Podawać z powidłami lub miodem, oprószyć cukrem pudrem.
Racuszki z dyni

Krok 1 z 3

Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z jogurtem naturalnym na gładki mus.

Racuszki z dyni

Krok 2 z 3

Mus dyniowy przełożyć do miski, dodać jajka, miękkie masło, cukier, szczyptę soli, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę.

Racuszki z dyni

Krok 3 z 3

Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć racuszki na złoty kolor. Podawać z powidłami lub miodem, oprószyć cukrem pudrem.

Puszyste racuchy dyniowe w słodkim wydaniu smakują wybornie. Podane prosto z patelni z ulubionymi dodatkami sycą i poprawiają nastrój.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
33
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 07/16/2021 - 08:51 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 07/16/2021 - 08:51 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 07/16/2021 - 08:51 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha