Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przysmak na jesienne smuteczki - racuszki z dyni. Robi się je raz-dwa: wystarczy wymieszać startą na tarce dynię z mąką, Budyniem o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, jogurtem naturalnym, jajkiem i Proszkiem do pieczenia WINIARY. Puszyste dyniowe racuszki podajemy na gorąco - z dżemem lub cukrem pudrem, albo na zimno - z bitą śmietaną. Po usmażeniu racuszki warto osączyć chwilę na papierowym ręczniku.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Zetrzyj dynię na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
5 min
W misce wymieszaj suche składniki – mąkę, Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, Proszek do pieczenia WINIARY. Dodaj szczyptę soli. Następnie dodaj jogurt, jajko i startą dynię. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
0 min
Na rozgrzanej patelni smaż małe racuszki aż nabiorą rumianego koloru.
Krok 4
1 min
Podawaj z Bitą śmietaną WINIARY, dżemem lub cukrem pudrem.
Krok 1
z
4
Zetrzyj dynię na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
z
4
W misce wymieszaj suche składniki – mąkę, Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, Proszek do pieczenia WINIARY. Dodaj szczyptę soli. Następnie dodaj jogurt, jajko i startą dynię. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
z
4
Na rozgrzanej patelni smaż małe racuszki aż nabiorą rumianego koloru.
Krok 4
z
4
Podawaj z Bitą śmietaną WINIARY, dżemem lub cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0