Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jesienne racuszki z dyni

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Dynia, w puszkach, bez soli
2 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Jajko
1 szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Zetrzyj dynię na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
5 min
W misce wymieszaj suche składniki – mąkę, Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, Proszek do pieczenia WINIARY. Dodaj szczyptę soli. Następnie dodaj jogurt, jajko i startą dynię. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
0 min
Na rozgrzanej patelni smaż małe racuszki aż nabiorą rumianego koloru.
Krok 4
1 min
Podawaj z Bitą śmietaną WINIARY, dżemem lub cukrem pudrem.
Jesienne racuszki z dyni

Krok 1 z 4

Zetrzyj dynię na tarce o grubych oczkach.

Jesienne racuszki z dyni

Krok 2 z 4

W misce wymieszaj suche składniki – mąkę, Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, Proszek do pieczenia WINIARY. Dodaj szczyptę soli. Następnie dodaj jogurt, jajko i startą dynię. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Jesienne racuszki z dyni

Krok 3 z 4

Na rozgrzanej patelni smaż małe racuszki aż nabiorą rumianego koloru.

Jesienne racuszki z dyni

Krok 4 z 4

Podawaj z Bitą śmietaną WINIARY, dżemem lub cukrem pudrem.

Przysmak na jesienne smuteczki - racuszki z dyni. Robi się je raz-dwa: wystarczy wymieszać startą na tarce dynię z mąką, Budyniem o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, jogurtem naturalnym, jajkiem i Proszkiem do pieczenia WINIARY. Puszyste dyniowe racuszki podajemy na gorąco - z dżemem lub cukrem pudrem, albo na zimno - z bitą śmietaną. Po usmażeniu racuszki warto osączyć chwilę na papierowym ręczniku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika