Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jesienne racuszki z dyni

Jesienne racuszki z dyni

(0)
20min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń Waniliowy WINIARY
1  opakowanie
Bita śmietana śnieżka
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
300  g
Dynia, w puszkach, bez soli
1  szklanka
Jogurt naturalny
2  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Jajko
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.11 g
Węglowodany
55.04 g
Tłuszcze
6.15 g
Wartość energetyczna
354.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przysmak na jesienne smuteczki - racuszki z dyni. Robi się je raz-dwa: wystarczy wymieszać startą na tarce dynię z mąką, Budyniem o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, jogurtem naturalnym, jajkiem i Proszkiem do pieczenia WINIARY. Puszyste dyniowe racuszki podajemy na gorąco - z dżemem lub cukrem pudrem, albo na zimno - z bitą śmietaną. Po usmażeniu racuszki warto osączyć chwilę na papierowym ręczniku.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Zetrzyj dynię na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 2

    5 min
    W misce wymieszaj suche składniki – mąkę, Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, Proszek do pieczenia WINIARY. Dodaj szczyptę soli. Następnie dodaj jogurt, jajko i startą dynię. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  • Krok 3

    0 min
    Na rozgrzanej patelni smaż małe racuszki aż nabiorą rumianego koloru.
  • Krok 4

    1 min
    Podawaj z Bitą śmietaną WINIARY, dżemem lub cukrem pudrem.
Jesienne racuszki z dyni

Krok 1 z 4

Zetrzyj dynię na tarce o grubych oczkach.

Jesienne racuszki z dyni

Krok 2 z 4

W misce wymieszaj suche składniki – mąkę, Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, Proszek do pieczenia WINIARY. Dodaj szczyptę soli. Następnie dodaj jogurt, jajko i startą dynię. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Jesienne racuszki z dyni

Krok 3 z 4

Na rozgrzanej patelni smaż małe racuszki aż nabiorą rumianego koloru.

Jesienne racuszki z dyni

Krok 4 z 4

Podawaj z Bitą śmietaną WINIARY, dżemem lub cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Halloween
  • Jajka
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Racuszki z dyni

    Racuszki z dyni

    1 godz 15 min Średni
  • Smażone pierogi z niebieskim serem i dynią

    Smażone pierogi z niebieskim serem i dynią

    1 godz 30 min Łatwy
  • Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

    Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

    22 min Łatwy
  • Prosta pasta jajeczna z majonezem

    Prosta pasta jajeczna z majonezem

    16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu