Jesienne racuszki z dyni
20min
Łatwy
1 opakowanie
1 opakowanie
300 g
Dynia, w puszkach, bez soli
2 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2
Jajko
1 szczypta
Sól
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Zetrzyj dynię na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
5 min
W misce wymieszaj suche składniki – mąkę, Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, Proszek do pieczenia WINIARY. Dodaj szczyptę soli. Następnie dodaj jogurt, jajko i startą dynię. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
0 min
Na rozgrzanej patelni smaż małe racuszki aż nabiorą rumianego koloru.
Krok 4
1 min
Podawaj z Bitą śmietaną WINIARY, dżemem lub cukrem pudrem.
Przysmak na jesienne smuteczki - racuszki z dyni. Robi się je raz-dwa: wystarczy wymieszać startą na tarce dynię z mąką, Budyniem o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, jogurtem naturalnym, jajkiem i Proszkiem do pieczenia WINIARY. Puszyste dyniowe racuszki podajemy na gorąco - z dżemem lub cukrem pudrem, albo na zimno - z bitą śmietaną. Po usmażeniu racuszki warto osączyć chwilę na papierowym ręczniku.
Komentarze 0