Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jesienne klopsiki
Dodaj do CookBook

Jesienne klopsiki

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
350  g
Szynka mielona
5  łyżek
Bułka tarta
1 
Jajko
1  łyżeczka
Słodka papryka
1  szczypta
Pieprz czarny
1  ząbek
Czosnek
1  szczypta
Sól
2  łyżek
Olej
0.5 
Papryka czerwona
0.5  puszka
Zielony groszek
2 
Cebula szalotka
2 
Marchewka
200  g
Pieczarki
1  łyżka
Masło
1  łyżka
Śmietana 18%
1  szczypta
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.8 g
Wartość energetyczna
386.6 kcal
Tłuszcze
25.7 g
Białko
18.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Okrągłe klopsiki to doskonałe zastępstwo zwykłych i nudnych kotletów mielonych. Wystarczy uformować małe kulki i przysmażyć z obu stron. Doskonałym dodatkiem są warzywa: papryka, groszek, cebula, marchewka i pieczarki uduszone w wywarze z Kostki mięsnej Winiary. Całość podajemy z kaszą na przykład gryczaną lub makaronem razowym.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułka tartą i przyprawami, a następnie formujemy małe kulki.
  • Krok 2

    10 min
    Klopsiki smażymy na oleju z obu stron, po czym zdejmujemy z patelni.
  • Krok 3

    10 min
    Szalotkę kroimy w drobne piórka, pieczarki w połówki, a marchewkę i paprykę w kosteczkę.
  • Krok 4

    8 min
    Cebulkę smażymy, aż się lekko zrumieni, dodajemy marchewkę, 3/4 szklanki wody oraz kostkę mięsną i dusimy pod przykryciem 5 min.
  • Krok 5

    5 min
    Następnie dorzucamy pieczarki, paprykę, groszek, a także wcześniej usmażone klopsiki.
  • Krok 6

    2 min
    Na koniec dodajemy pieprz, masło i śmietankę. Wszystkie składniki dusimy jeszcze 2 min, aby smaki się połączyły. Podajemy z kaszą lub makaronem razowym.
Jesienne klopsiki

Krok 1 z 6

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułka tartą i przyprawami, a następnie formujemy małe kulki.

Jesienne klopsiki

Krok 2 z 6

Klopsiki smażymy na oleju z obu stron, po czym zdejmujemy z patelni.

Jesienne klopsiki

Krok 3 z 6

Szalotkę kroimy w drobne piórka, pieczarki w połówki, a marchewkę i paprykę w kosteczkę.

Jesienne klopsiki

Krok 4 z 6

Cebulkę smażymy, aż się lekko zrumieni, dodajemy marchewkę, 3/4 szklanki wody oraz kostkę mięsną i dusimy pod przykryciem 5 min.

Jesienne klopsiki

Krok 5 z 6

Następnie dorzucamy pieczarki, paprykę, groszek, a także wcześniej usmażone klopsiki.

Jesienne klopsiki

Krok 6 z 6

Na koniec dodajemy pieprz, masło i śmietankę. Wszystkie składniki dusimy jeszcze 2 min, aby smaki się połączyły. Podajemy z kaszą lub makaronem razowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jesienne racuszki z dyni

    Jesienne racuszki z dyni

    20 min Łatwy
  • Zupa z pora z kiełbaskami na jesienne dni

    Zupa z pora z kiełbaskami na jesienne dni

    39 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu