Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jesienna zupa z pora z kiełbaskami jest bardzo sycąca i rozgrzewa na długo. Por duszony na maśle dodaje jej niezwykłego aromatu i smaku. Moją zupę z pora podałam z kiełbaskami drobiowymi, które uwielbiają moje dzieci. Do zupy porowej polecam jednak przede wszystkim białe kiełbaski, bo dla mnie por i biała kiełbasa to idealna para.
Por kroję w talarki lub półtalarki, cebulę w kostkę.
Krok 2
5 min
Masło roztapiam w rondelku, podduszam na maśle por z cebulą kilka minut (kilka talarków pora zostawiam do dekoracji).
Krok 3
3 min
W tym czasie obieram i kroję w kostkę ziemniaki.
Krok 4
15 min
Do garnka z gotującym się bulionem dodaję ziemniaki, podduszony na maśle por z cebulką, gotuję 15 minut.
Krok 5
3 min
Pod koniec gotowania dodaję do zupy szczyptę kurkumy, doprawiam zupę solą morską i białym pieprzem.
Krok 6
5 min
Tuż przed podaniem zupy z pora podgrzewam w garnuszku z wodą kiełbaski, gotuję 2 minuty, kroję na mniejsze kawałki.
Krok 7
3 min
Kiełbaski wkładam do miseczek, nalewam zupę porową, posypuję startym żółtym serem i natką pietruszki, dekoruję krążkami pora.
Krok 1
z
7
Por kroję w talarki lub półtalarki, cebulę w kostkę.
Krok 2
z
7
Masło roztapiam w rondelku, podduszam na maśle por z cebulą kilka minut (kilka talarków pora zostawiam do dekoracji).
Krok 3
z
7
W tym czasie obieram i kroję w kostkę ziemniaki.
Krok 4
z
7
Do garnka z gotującym się bulionem dodaję ziemniaki, podduszony na maśle por z cebulką, gotuję 15 minut.
Krok 5
z
7
Pod koniec gotowania dodaję do zupy szczyptę kurkumy, doprawiam zupę solą morską i białym pieprzem.
Krok 6
z
7
Tuż przed podaniem zupy z pora podgrzewam w garnuszku z wodą kiełbaski, gotuję 2 minuty, kroję na mniejsze kawałki.
Krok 7
z
7
Kiełbaski wkładam do miseczek, nalewam zupę porową, posypuję startym żółtym serem i natką pietruszki, dekoruję krążkami pora.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0