Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chleb na grzanki kroję w kosteczkę.
Masło rozpuszczam w rondelku, dodaję pokrojony chleb, mieszam, by pokryło każdy kawałek.
Grzanki piekę w piekarniku w 200 st. ok 10 minut, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Por i cebulę kroję w cienkie półtalarki.
Duszę do miękkości na maśle.
Zalewam bulionem.
Dodaję pokrojone w drobną kostkę ziemniaki.
Gotuję ok 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Dodaję śmietankę, miksuję.
Doprawiam solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
Zupę z porów podaję z grzankami i startym żółtym serem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0