Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pory dokładnie umyć.
Ziemniaki, pietruszki, cebule, czosnek i imbir obrać.
Pory oraz cebule posiekać w półksiężyce. Czosnek oraz imbir w cienkie plasterki.
Na dnie większego garnka rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej przygotowane warzywa.
Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, pietruszkę w plasterki. Dodać do zeszklonych warzyw i wszystko razem delikatnie podsmażyć. Doprawić w trakcie kurkumą i ostrą papryką.
Wszystkie warzywa zalać bulionem, gotować do miękkości.
Kiedy warzywa zmiękną zmiksować je na gładki krem, dodając śmietanę.
Całość doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem.
Zupę porową podawać z pulpetami i posiekanym szczypiorkiem.
Do mięsa dodać pokruszone krakersy, musztardę, jajko, rozmaryn oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać, łącząc wszystkie składniki i zwilżonymi dłońmi formować pulpety wielkości orzecha włoskiego lub nieco większe.
Uformowane kulki ugotować w gorącej wodzie lub obtoczyć delikatnie w bułce tartej i usmażyć na patelni. (Z podanej proporcji otrzymamy ok. 20 pulepecików)
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0