Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przenosimy się dziś w gorące rejony Ameryki. Zupa meksykańska z mięsem wołowym to propozycja dla wielbicieli ognistych smaków i miłośników czerwonego mięsa. W ramach dodatków do zupy meksykańskiej idealnie sprawdzą się chipsy tortilla (z dodatkiem mąki z czerwonej fasoli lub soczewicy) oraz pokrojone w plastry awokado. Tuż przed podaniem zupę meksykańską dekorujemy kleksem kwaśnej śmietany i skrapiamy sokiem z limonki. NIEZŁY MEKSYK! :)
Papryki umyć, wydrążyć, pokroić na cieniutkie paseczki. Papryczkę chilli posiekać.
Krok 3
5 min
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dorzucić posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojoną paprykę i papryczkę chilli.Dosypać przyprawy i przesmażyć całość – ok.5 minut.
Krok 4
3 min
Do podsmażonych warzywa dodać wołowe mięso mielone.
Krok 5
20 min
Mieszając, smażyć aż do momentu, kiedy mięso nie będzie już surowe.
Krok 6
6 min
Dodać pomidory w puszce, passatę, sok z 1/2 limonki oraz wodę. Całość zagotować.
Krok 7
3 min
Pod koniec gotowania do zupy meksykańskiej dodać kukurydzę oraz fasole.
Krok 8
3 min
Gotową zupę meksykańską serwować z kleksem kwaśnej śmietany, ćwiartką limonki (do skropienia zupy) oraz chipsami tortilla. Doskonale sprawdzi się także pokrojone w plastry awokado.
Krok 1
z
8
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Krok 2
z
8
Papryki umyć, wydrążyć, pokroić na cieniutkie paseczki. Papryczkę chilli posiekać.
Krok 3
z
8
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dorzucić posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojoną paprykę i papryczkę chilli.Dosypać przyprawy i przesmażyć całość – ok.5 minut.
Krok 4
z
8
Do podsmażonych warzywa dodać wołowe mięso mielone.
Krok 5
z
8
Mieszając, smażyć aż do momentu, kiedy mięso nie będzie już surowe.
Krok 6
z
8
Dodać pomidory w puszce, passatę, sok z 1/2 limonki oraz wodę. Całość zagotować.
Krok 7
z
8
Pod koniec gotowania do zupy meksykańskiej dodać kukurydzę oraz fasole.
Krok 8
z
8
Gotową zupę meksykańską serwować z kleksem kwaśnej śmietany, ćwiartką limonki (do skropienia zupy) oraz chipsami tortilla. Doskonale sprawdzi się także pokrojone w plastry awokado.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0