Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu
Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu
Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu
Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu
Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu
Dodaj do CookBook

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

(0)
1 godz 4 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Ziemniaki
2 
Pietruszka
1 
Kalafior mały
3  g
Gruszki
100  g
Jarmuż
2  opakowań
Zupa jarzynowa Nasza Specjalność WINIARY
3  łyżek
Masło
3  łyżek
Oliwa
100  ml
Śmietanka Kremówka
0.5  łyżeczka
Gałka muszkatołowa
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.9 g
Wartość energetyczna
361.4 kcal
Tłuszcze
25.3 g
Białko
4.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Aksamitna, kremowa, wykwintna! Taka właśnie jest zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu. Doskonała na wyjątkowe okazje, zachwyca smakiem oraz sposobem podania. Sprawdzi się idealnie w menu na przyjęcie lub spotkanie z rodziną i przyjaciółmi.

Zupę przyrządzisz szybko, z niewielkiej ilości produktów. Dzięki dodatkowi Zupy Jarzynowej WINIARY obędzie się bez siekania cebuli, czosnku czy marchewki. Wszystkie te składniki znajdują się bowiem w torebce (bez zbędnych barwników czy konserwantów!).

Przygotowanie

64 min
  • Krok 1

    5 min
    Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
  • Krok 2

    3 min
    Pietruszki obrać, pokroić w cienkie plasterki.
  • Krok 3

    6 min
    Kalafior dokładnie umyć, podzielić na różyczki.
  • Krok 4

    2 min
    Na dnie dużego garnka rozgrzać 2 łyżki masła.
  • Krok 5

    10 min
    Zeszklić na nim przygotowane warzywa. Następnie zalać je wodą – tak, aby przykryła one warzywa. Gotować na wolnym ogniu.
  • Krok 6

    4 min
    W międzyczasie gruszki umyć i obrać. Dwie pokroić w kostkę, jedną w plasterki.
  • Krok 7

    15 min
    2 opakowania Zupy Jarzynowej WINIARY rozmieszać w ok. 1 litrze wody. Po około 25 minutach od rozpoczęcia gotowania warzyw, dolać rozmieszaną Zupę Jarzynową do garnka. Dodać pokrojoną w kostkę gruszkę, gotować przez kolejne 5-8 minut.
  • Krok 8

    3 min
    Zupę doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem, a następnie zblendować na gładki krem. W trakcie blendowania, dolać śmietankę.
  • Krok 9

    10 min
    Jarmuż umyć, podzielić na drobne kawałki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, na blaszkę wyłożoną papierem wysypać jarmuż, skropić go oliwą i piec w rozgrzanym piekarniku z termoobiegiem przez ok. 10 minut – aż stanie się chrupki.
  • Krok 10

    5 min
    Plastry gruszki zrumienić na rozgrzanym maśle.
  • Krok 11

    1 min
    Zupę krem z białych warzyw podawać z chipsami z jarmużu i plastrem gruszki.
Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 1 z 11

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 2 z 11

Pietruszki obrać, pokroić w cienkie plasterki.

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 3 z 11

Kalafior dokładnie umyć, podzielić na różyczki.

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 4 z 11

Na dnie dużego garnka rozgrzać 2 łyżki masła.

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 5 z 11

Zeszklić na nim przygotowane warzywa. Następnie zalać je wodą – tak, aby przykryła one warzywa. Gotować na wolnym ogniu.

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 6 z 11

W międzyczasie gruszki umyć i obrać. Dwie pokroić w kostkę, jedną w plasterki.

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 7 z 11

2 opakowania Zupy Jarzynowej WINIARY rozmieszać w ok. 1 litrze wody. Po około 25 minutach od rozpoczęcia gotowania warzyw, dolać rozmieszaną Zupę Jarzynową do garnka. Dodać pokrojoną w kostkę gruszkę, gotować przez kolejne 5-8 minut.

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 8 z 11

Zupę doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem, a następnie zblendować na gładki krem. W trakcie blendowania, dolać śmietankę.

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 9 z 11

Jarmuż umyć, podzielić na drobne kawałki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, na blaszkę wyłożoną papierem wysypać jarmuż, skropić go oliwą i piec w rozgrzanym piekarniku z termoobiegiem przez ok. 10 minut – aż stanie się chrupki.

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 10 z 11

Plastry gruszki zrumienić na rozgrzanym maśle.

Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

Krok 11 z 11

Zupę krem z białych warzyw podawać z chipsami z jarmużu i plastrem gruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    30 min Łatwy
  • Kremowa zupa z zielonych szparagów z kozim serem

    Kremowa zupa z zielonych szparagów z kozim serem

    16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu