1

2

Przepisy

Zupa jarzynowa Nasza Specjalność WINIARY

4/5

Kalorie 21 kcal / 1 porcję

Porcje 3

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 21 kcal 52 kcal 3%
Białko 0,8 g 2,0 g 4%
Węglowodany 3,8 g 9,5 g 4%
w tym cukier 0,7 g 1,8 g 2%
Tłuszcze 0,2 g 0,5 g 1%
w tym nasycone 0,1 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,3 g 0,8 g -
Sód
Sól 0,7 g 1,8 g 30%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Przyjemność wyboru dla miłośników domowej kuchni polskiej. Zupa jarzynowa, wyróżniająca się mnogością różnorodnych smaków warzyw. Idealna na obiad dla całej rodziny.

Sposób przygotowania

  1. Zupa jarzynowa Nasza Specjalność WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody.

  2. Zupa jarzynowa Nasza Specjalność WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: