Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa jarzynowa w apetycznej odsłonie, czyli zupa cukiniowa z ryżem to proste, a jednocześnie pyszne danie, które można przygotować w kilkanaście minut. Bazą zupy jest aromatycznie przyprawiona Zupa Jarzynowa Nasza Specjalność Winiary, dzięki której nie musicie przygotowywać wywaru, czy też martwić się o to, czy macie w lodówce warzywa na zupę jarzynową.
Jeśli macie młode cukinie, nie ma potrzeby ich obierania i pozbawiania pestek. Wystarczy tylko zetrzeć je na tarce i dodać do gotującej się zupy.
Z podanej ilości składników przygotujecie 3-4 porcje zupy cukiniowej. Smacznego :)
Przygotowanie
27 min
Krok 1
6 min
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Podduszamy na oleju.
Krok 2
3 min
Do podduszonej cebulki dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dusimy do uwolnienia aromatu czosnku.
Krok 3
5 min
Cukinie myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do cebulki i dusimy około 5 minut.
Krok 4
5 min
Podlewamy cukinię 0,5 l wody, zagotowujemy. Dodajemy przepłukany na sicie ryż, gotujemy 5 minut.
Krok 5
5 min
Zawartość torebki z zupą jarzynową rozprowadzamy o szklance wody, dodajemy do garnka z zupą, gotujemy do miękkości ryżu (około 5 minut), często mieszając.
Krok 6
3 min
Doprawiamy zupę sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z natką pietruszki. Zupę można zabielić śmietanką.
Krok 1
z
6
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Podduszamy na oleju.
Krok 2
z
6
Do podduszonej cebulki dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dusimy do uwolnienia aromatu czosnku.
Krok 3
z
6
Cukinie myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do cebulki i dusimy około 5 minut.
Krok 4
z
6
Podlewamy cukinię 0,5 l wody, zagotowujemy. Dodajemy przepłukany na sicie ryż, gotujemy 5 minut.
Krok 5
z
6
Zawartość torebki z zupą jarzynową rozprowadzamy o szklance wody, dodajemy do garnka z zupą, gotujemy do miękkości ryżu (około 5 minut), często mieszając.
Krok 6
z
6
Doprawiamy zupę sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z natką pietruszki. Zupę można zabielić śmietanką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0