Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wykwintna i pożywna zupa cebulowa, do której przygotowania nie potrzeba wcale długiej listy składników ani też długich godzin przygotowania. Zupa cebulowa z dodatkiem białego wina i tymianku przeniesie nas w rejony Francji. Chrupiąca ciabatta doda natomiast zupie charakteru. Zupa cebulowa zaserwowana na przyjęciu zachwyci gości, a gospodarze nie spędzą w kuchni specjalnie dużo czasu, przygotowując jednocześnie efektowne danie.
Wino może być świetną bazą zupy. Zobacz przepisy na zupy na winie:
W większym garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę. Pod koniec szklenia dodać cukier, aby cebula się skarmelizowała.
Krok 3
10 min
Kurczaka obrać, pokroić w średniej wielkości kawałki, doprawić przyprawami, wymieszać z oliwą. Zamacerowane mięso podsmażyć krótko na rozgrzanej patelni i dodać do przygotowanej cebuli.
Krok 4
1 min
Całość zalać bulionem warzywnym oraz białym winem.
Krok 5
20 min
Gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut. Pod koniec gotowania zupę cebulową doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.
Krok 6
1 min
Zupę cebulową podawać z kromkami bagietki lub ciabatty z oliwkami.
Krok 1
z
6
Cebule obrać, pokroić w piórka.
Krok 2
z
6
W większym garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę. Pod koniec szklenia dodać cukier, aby cebula się skarmelizowała.
Krok 3
z
6
Kurczaka obrać, pokroić w średniej wielkości kawałki, doprawić przyprawami, wymieszać z oliwą. Zamacerowane mięso podsmażyć krótko na rozgrzanej patelni i dodać do przygotowanej cebuli.
Krok 4
z
6
Całość zalać bulionem warzywnym oraz białym winem.
Krok 5
z
6
Gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut. Pod koniec gotowania zupę cebulową doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Zupę cebulową podawać z kromkami bagietki lub ciabatty z oliwkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0