Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa cebulowa – smaczna, elegancka, doskonała. Rozgrzeje Cię w zimie, a nasyci latem. Francuzi słyną z wyczucia smaku w sferze mody, więc nie można powątpiewać, iż na kuchni znają się równie dobrze. Podstawą zupy cebulowej jest wywar warzywny lub mięsny, a królową tego wywaru jest oczywiście cebula, która może być gotowana, smażona lub lekko zeszklona. Wszystko zależy od gustu i smaku. Tradycyjna wersja zupy cebulowej podawana jest z grzankami i z wierzchu zapiekana serem. W bazie naszych przepisów znajdziesz także bardziej polską wersję tej zupy, np. z ziemniakami lub z kiełbasą. Wybierz swój ulubiony przepis na zupę cebulową i przystąp do krojenia! Wrażliwi kucharze i kucharki, niech zabezpieczą oczy, bo cebula na pewno doprowadzi Was do łez. W miłym towarzystwie, na pewno będą to łzy szczęścia :)