Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa cebulowa z czerwonej cebuli z grzanką serową
Dodaj do CookBook

Zupa cebulowa z czerwonej cebuli z grzanką serową

(1)
39 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Czerwona cebula
3  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
1  l
Woda
1  łyżka
Cukier
2  łyżek
Ocet balsamiczny
1  szczypta
Pieprz ziołowy do smaku
1  łyżeczka
Tymianek suszony
1  szczypta
Gałka muszkatołowa do smaku
2 
Bagietka
trochę
Ser
trochę
Natka pietruszki
2  łyżek
Masło klarowane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
49 g
Wartość energetyczna
305.6 kcal
Tłuszcze
8.8 g
Białko
6.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Danie idealne dla wielbicieli tradycyjnej zupy cebulowej i konfitury z czerwonej cebuli. Zupa cebulowa z czerwonej cebuli jest bardzo delikatna, ale jednocześnie wyrazista. Najlepiej smakuje w towarzystwie grzanki serowej i świeżych ziół. Zupę z czerwonej cebuli można posypać natką pietruszki, świeżym tymiankiem lub szczypiorkiem. W każdej wersji będzie równie smaczna.

Zobacz też

Zobacz Zupa cebulowa krem

Zobacz Francuska zupa cebulowa podana z serowymi grzankami

Zobacz Łagodna zupa cebulowa krem z prażonymi pestkami dyni i słonecznika

Zobacz Zupa cebulowa z winem

Przygotowanie

39 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane.
  • Krok 2

    13 min
    Cebulę dusimy około 7-8 minut często mieszając . Dodajemy ocet balsamiczny i cukier i dusimy kolejne 5 minut pilnując, aby cebula się nie przypaliła. Ma być jedynie delikatnie zeszklona.
  • Krok 3

    10 min
    Całość zalewamy zimnym bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy suszony tymianek, pieprz ziołowy i gałkę muszkatołową. W razie potrzeby solimy. Trzymamy na gazie jeszcze około 5 minut.
  • Krok 4

    2 min
    Do miseczek żaroodpornych nalewamy porcję zupy. Bagietki kroimy i układamy po jednej kromce do każdej miseczki. Posypujemy startym serem.
  • Krok 5

    6 min
    Piekarnik nagrzewamy do 150 C (grzanie na górną grzałkę). Wstawiamy miseczki i pieczemy do momentu aż ser się rozpuści.
  • Krok 6

    3 min
    Gotowe porcje zupy cebulowej z czerwonej cebuli zostawiamy do lekkiego wystudzenia i posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia francuska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa krem z pieczonego kalafiora i ciecierzycy

    Zupa krem z pieczonego kalafiora i ciecierzycy

    1 godz 7 min Łatwy
  • Zupa krem brokułowo-szpinakowy

    Zupa krem brokułowo-szpinakowy

    1 godz 22 min Łatwy
  • Zupa krem z pora i serka topionego

    Zupa krem z pora i serka topionego

    43 min Łatwy
  • Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

    Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu