Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Danie idealne dla wielbicieli tradycyjnej zupy cebulowej i konfitury z czerwonej cebuli. Zupa cebulowa z czerwonej cebuli jest bardzo delikatna, ale jednocześnie wyrazista. Najlepiej smakuje w towarzystwie grzanki serowej i świeżych ziół. Zupę z czerwonej cebuli można posypać natką pietruszki, świeżym tymiankiem lub szczypiorkiem. W każdej wersji będzie równie smaczna.
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane.
Krok 2
13 min
Cebulę dusimy około 7-8 minut często mieszając . Dodajemy ocet balsamiczny i cukier i dusimy kolejne 5 minut pilnując, aby cebula się nie przypaliła. Ma być jedynie delikatnie zeszklona.
Krok 3
10 min
Całość zalewamy zimnym bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy suszony tymianek, pieprz ziołowy i gałkę muszkatołową. W razie potrzeby solimy. Trzymamy na gazie jeszcze około 5 minut.
Krok 4
2 min
Do miseczek żaroodpornych nalewamy porcję zupy. Bagietki kroimy i układamy po jednej kromce do każdej miseczki. Posypujemy startym serem.
Krok 5
6 min
Piekarnik nagrzewamy do 150 C (grzanie na górną grzałkę). Wstawiamy miseczki i pieczemy do momentu aż ser się rozpuści.
Krok 6
3 min
Gotowe porcje zupy cebulowej z czerwonej cebuli zostawiamy do lekkiego wystudzenia i posypujemy natką pietruszki.
Krok 1
z
6
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane.
Krok 2
z
6
Cebulę dusimy około 7-8 minut często mieszając . Dodajemy ocet balsamiczny i cukier i dusimy kolejne 5 minut pilnując, aby cebula się nie przypaliła. Ma być jedynie delikatnie zeszklona.
Krok 3
z
6
Całość zalewamy zimnym bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy suszony tymianek, pieprz ziołowy i gałkę muszkatołową. W razie potrzeby solimy. Trzymamy na gazie jeszcze około 5 minut.
Krok 4
z
6
Do miseczek żaroodpornych nalewamy porcję zupy. Bagietki kroimy i układamy po jednej kromce do każdej miseczki. Posypujemy startym serem.
Krok 5
z
6
Piekarnik nagrzewamy do 150 C (grzanie na górną grzałkę). Wstawiamy miseczki i pieczemy do momentu aż ser się rozpuści.
Krok 6
z
6
Gotowe porcje zupy cebulowej z czerwonej cebuli zostawiamy do lekkiego wystudzenia i posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0