Zupa cebulowa z winem
1 godz 17 min
Średni
2
Marchewka
2
Pietruszka
1
Por
3
Skrzydełka z kurczaka
2
opakowań
250
ml
Białe wino wytrawne
1
Bagietka
200
g
Ser żółty kostka
2
łyżek
Oliwa
1
łyżeczka
Kurkuma
1
szczypta
Ulubione zioła: oregano, rozmaryn
1
szczypta
Sól
1
szczypta
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
20.86 g
Węglowodany
23.3 g
Tłuszcze
21.44 g
Wartość energetyczna
423.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
77 min
Krok 1
6 min
Marchewki i pietruszki obrać, pokroić na cienkie plasterki.
Krok 2
4 min
Pora dokładnie umyć, pokroić w półksiężyce.
Krok 3
5 min
Mięso umyć, obrać, pokroić na kawałki.
Krok 4
5 min
Na dnie garnka rozgrzać oliwę, wrzucić marchewki, pietruszki i pora, dodać kurkumę. Podsmażyć.
Krok 5
1 min
Dodać mięso. Całość zalać ok. 1 litrem wody.
Krok 6
30 min
Gotować na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.
Krok 7
5 min
Do bulionu dodać 2 opakowania Zupy Cebulowej Jak u Mamy WINIARY. Zagotować.
Krok 8
1 min
Na koniec dolać wino.
Krok 9
1 min
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 10
1 min
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.
Krok 11
5 min
Bagietkę pokroić na kromki. Ser zetrzeć na tarce.
Krok 12
2 min
Kromki chleba skropić delikatnie oliwą. Posypać serem żółtym i ziołami.
Krok 13
10 min
Zapiec w piekarniku przez ok. 10 minut – do zrumienienia chleba i stopienia sera.
Krok 14
1 min
Zupę podawać z grzankami.
Zupa cebulowa z winem to danie wykwintne, które doskonale sprawdzi się jako jeden z punktów w menu podczas przyjęcia lub kolacji. Dzięki dodatkowi Zupy Cebulowej Jak u Mamy WINIARY nie musisz obawiać się, że cały dom przesiąknie aromatem cebuli. Obejdzie się również bez uporczywych łez, które są nieodzownym elementem krojenia cebuli :)
Zupa przygotowana jest na bazie polskich produktów. W składzie znajdziesz cebulę uprawianą na polskich polach. Natomiast dodatek wina nadaje zupie cebulowej charakteru i sprawia, że zyskuje ona ciekawy aromat. Przygotowana na esencjonalnym bulionie zasmakuje wielbicielom wytrawnych i aromatycznych zup. A zapiekane grzanki z serem zdobędą serca zwłaszcza najmłodszych łasuchów. Zupa cebulowa z winem to propozycja, która sprawdzi się idealnie zwłaszcza na pochmurne i deszczowe jesienne popołudnia.
A jeśli szukasz innych pomysłów na dania zaprawiane winem, sprawdź:
Wykwintna zupa migdałowa z winem
Włoska zupa z soczewicy na białym winie
Zupa z muli duszonych w białym winie
Zupa przygotowana jest na bazie polskich produktów. W składzie znajdziesz cebulę uprawianą na polskich polach. Natomiast dodatek wina nadaje zupie cebulowej charakteru i sprawia, że zyskuje ona ciekawy aromat. Przygotowana na esencjonalnym bulionie zasmakuje wielbicielom wytrawnych i aromatycznych zup. A zapiekane grzanki z serem zdobędą serca zwłaszcza najmłodszych łasuchów. Zupa cebulowa z winem to propozycja, która sprawdzi się idealnie zwłaszcza na pochmurne i deszczowe jesienne popołudnia.
A jeśli szukasz innych pomysłów na dania zaprawiane winem, sprawdź:
Wykwintna zupa migdałowa z winem
Włoska zupa z soczewicy na białym winie
Zupa z muli duszonych w białym winie
Komentarze 0