Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczewicę porządnie wypłukać i namoczyć (najlepiej przez noc).
Namoczoną soczewicę umieścić w dużym garnku, zalać połową bulionu i gotować na wolnym ogniu.
Marchewki i pietruszki obrać, pokroić na plasterki. Papryczkę chilli i czosnek pokroić na cienkie plasterki (usuwając wcześniej pesteczki).
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić rozmaryn, oraz przygotowane warzywa, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć.
Podsmażone warzywa przełożyć do garnka z gotującą się soczewicą. Zalać resztą bulionu. Gotować aż wszystkie warzywa zmiękną.
Pod koniec gotowania do zupy z soczewicy dodać pomidory, wino oraz tymianek.
Makron ugotować. Dodać do gotowej zupy.
Zupę z soczewicy podawać oprószoną płatkami parmezanu.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0