Zupa cebulowa Jak u Mamy WINIARY

Oceń ten produkt!

4/5 4 1 5 1
4/5 4 1 5 1

Cebulka zrumieniona na złocisto i odpowiednio dobrane przyprawy sprawiają, że zupa cebulowa zachwyca bogactwem aromatu. Serwowana z chrupiącymi grzankami, świeżo startym serem i posiekaną natką pietruszki stanowi pyszną i sycącą potrawę.

Sposób przygotowania

  1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 12 minut, od czasu do czasu mieszając.

suszone warzywa (cebula 26,6%, smażona cebula 17,8%, czosnek, marchew), mąka pszenna, sól, skrobia ziemniaczana, aromaty, skrobia kukurydziana, ekstrakt drożdży, przyprawy, olej słonecznikowy, tłuszcz drobiowy, kwas(kwas cytrynowy), liść pietruszki.
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 18 kcal 48 kcal 2%
Białko 0,5 g 1,4 g 3%
Węglowodany 3,3 g 8,7 g 3%
w tym cukier 1,0 g 2,6 g 3%
Tłuszcze 0,2 g 0,5 g 1%
w tym nasycone 0,0 g 0,1 g 1%
Błonnik 0,6 g 1,5 g -
Sól 0,61 g 1,6 g 27%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!