Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa cebulowa zapiekana

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Cebula
2 płaskich łyżek
Masło
4 plastrów
Bagietka francuska
4 łyżek
Starty ser żółty
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.48 g
Wartość energetyczna
301.64 kcal
Białko
7.36 g
Tłuszcze
13.92 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
15 min
Cebule obierz, pokrój w piórka, zrumień na maśle, dopraw pieprzem.
Krok 2
20 min
Wlej 1 l wody i wsyp zawartość opakowania zupy cebulowej. Mieszając, gotuj 20 minut.
Krok 3
10 min
Kromki bagietki opiecz w tosterze lub zapiecz w piekarniku.
Krok 4
10 min
Na dno miseczek żaroodpornych wrzuć grzanki, dodaj połowę starego sera, zalej zupą cebulową, wierzch posyp serem i zapiecz w piekarniku na złoty kolor.
Zupa cebulowa zapiekana

Krok 1 z 4

Cebule obierz, pokrój w piórka, zrumień na maśle, dopraw pieprzem.

Zupa cebulowa zapiekana

Krok 2 z 4

Wlej 1 l wody i wsyp zawartość opakowania zupy cebulowej. Mieszając, gotuj 20 minut.

Zupa cebulowa zapiekana

Krok 3 z 4

Kromki bagietki opiecz w tosterze lub zapiecz w piekarniku.

Zupa cebulowa zapiekana

Krok 4 z 4

Na dno miseczek żaroodpornych wrzuć grzanki, dodaj połowę starego sera, zalej zupą cebulową, wierzch posyp serem i zapiecz w piekarniku na złoty kolor.


Zapiekana zupa cebulowa to alternatywa dla tradycyjnej zupy z cebulą – wzbogacona chrupiącą bagietką oraz Twoim ulubionym startym żółtym serem.

Przygotowaną gęstą zupę zapiekamy z wcześniej przygotowanymi grzankami i zapiekamy w pojedynczych miseczkach lub naczyniu żaroodpornym. Do zapiekanki cebulowej pasuje zarówno ketchup, jak i dip czosnkowy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika